Téma, či nás nahradia roboty je stále aktuálna, no už nás v mnohom nahradili.

Kým doteraz to bolo najmä v ťažkých odvetviach a pri manipulácii s nadrozmerným materiálom, dnes prenikajú do oblasti služieb.

Hovorí sa, že robot nepotrebuje spať, dovolenku, nikdy nepríde neskoro a taktiež, že ho nemôžete diskriminovať na základne veku, pohlavia alebo rasy. A vždy bude slušný. Nasadzovanie robotov sa týka teraz aj oblastí rýchleho občerstvenia.

Andy Puzder, riaditeľ reťazca s rýchlym občerstvením, Carl’s Jr. and Hardee’s, hovorí práve o tejto téze v porovnaní robotov a ľudí.

Ako príklad si môžeme zobrať suši reštauráciu, kde robenie roliek s ryže predstavuje únavný a monotónny proces. Spoločnosť Suzuka má roboty, ktoré v takejto reštaurácii v Mountain View dokáže spracovať tisíce roliek za hodinu.

V Šanghaji je zase robot na výletnej lodi, ktorý mieša nápoje za barom. V San Franciscu sa zase otvára reštaurácia s konceptom robotických výrobcov hamburgerov. Pripraviť ich dokážu stovky za hodinu.

Nahradenie ľudí v sieťach s rýchlym občerstvením sa nestane cez noc, no treba počítať s tým, že nielen váš hamburger alebo bagetu vám pripravia roboti.

Zdroj: Recode

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Máte pripomienku alebo otázku k článku? Napíšte nám na redakcia@touchit.sk alebo priamo autorovi článku. Ďakujeme.