Téma, či nás nahradia roboty je stále aktuálna, no už nás v mnohom nahradili.
Kým doteraz to bolo najmä v ťažkých odvetviach a pri manipulácii s nadrozmerným materiálom, dnes prenikajú do oblasti služieb.
Hovorí sa, že robot nepotrebuje spať, dovolenku, nikdy nepríde neskoro a taktiež, že ho nemôžete diskriminovať na základne veku, pohlavia alebo rasy. A vždy bude slušný. Nasadzovanie robotov sa týka teraz aj oblastí rýchleho občerstvenia.
Andy Puzder, riaditeľ reťazca s rýchlym občerstvením, Carl’s Jr. and Hardee’s, hovorí práve o tejto téze v porovnaní robotov a ľudí.
Ako príklad si môžeme zobrať suši reštauráciu, kde robenie roliek s ryže predstavuje únavný a monotónny proces. Spoločnosť Suzuka má roboty, ktoré v takejto reštaurácii v Mountain View dokáže spracovať tisíce roliek za hodinu.
V Šanghaji je zase robot na výletnej lodi, ktorý mieša nápoje za barom. V San Franciscu sa zase otvára reštaurácia s konceptom robotických výrobcov hamburgerov. Pripraviť ich dokážu stovky za hodinu.
Nahradenie ľudí v sieťach s rýchlym občerstvením sa nestane cez noc, no treba počítať s tým, že nielen váš hamburger alebo bagetu vám pripravia roboti.
Zdroj: Recode