Typický notebook s grafikou GTX 1080 sa dá opísať jednoducho – 5 kilové monštrum s chladením ako na leteckých motoroch. Razer Blade Pro nie je typický notebook.

Je priam neuveriteľné, že sa Razeru podarilo vyriešiť efektívne chladenie výkonného grafického čipu GTX 1080 v tak tenkom tele. Napriek tomu, že Blade Pro má 17.3″ displej, je hrubý (alebo skôr tenký?) len 2.2cm a váži 3.5 kg.

Zvyšné súčiastky sú už ohranou pesničkou na poli herných notebookov. Intel Core i7-6700HQ, 32 GB DDR4 RAM a až do 2 TB PCIe M.2 SSD. Zaujímavejší je IGZO displej s rozlíšením 4K a podporou Nvidia G-Sync. Ten poháňa už vyššie spomínaná grafická karta s 8 GB GRRD5X.

Medzi ďalšie zaujímavé prvky patrí aj mechanická klávesnica. Razer v lete uviedol na trh externú klávesnicu pre iPady s ultra nízkoprofilovými mechanickými spínačmi – logicky teraz nájdeme rovnakú technológiu v najvýkonnejšom notebooku v portfóliu výrobcu. Priestranný touchpad tróni, netradične, napravo od klávesnice. Nachádza sa teda na mieste, kde by hráč normálne mal vedľa klávesnice myšku – pre niekoho je to tak intuitívnejšie, iný to môže považovať za zlé riešenie.

 

Tento herný stroj má aj rozhranie USB 3.1 Type-C s podporou Thunderbolt 3, čo naznačuje, že by mohol podporovať aj spárovanie s Razer Core. Napriek tomu, že teraz je v Blade Pro najvýkonnejší grafický čip na svete, o také dva roky môže byť už notebook dýchavičný a zvýšenie grafického výkonu cez dokovaciu stanicu je v tom prípade dobrým riešením.

Prémiové komponenty v prekvapivo tenkom tele sa nikdy nedali zohnať za lacno. Nie je tomu inak ani v tomto prípade. Nový Blade Pro sa začne predávať v novembri s cenou začínajúcou na 3699 dolárov. Avšak ak si ho nemôžete dovoliť, nemusíte byť smutní, s najvyššou pravdepodobnosťou si ho nebude môcť kúpiť ani vás bohatší sused – Razer notoricky zanedbáva európsky trh a Blade laptopy sa ku nám dostávajú s oneskorením jedného roka.

Zdroj: Tom’s Hardware

Značky: