Nový vzhľad starého nápadu,ktorý bol predstavený na CES 2018.

Projekt Linda prezentuje 13,3-palcový prenosný laptop s dokom pre telefón Razer Phone. Telefón presne zapadá do šasi a preberá na seba funkciu trackpadu, alebo sekundárneho displeja pre rozšírenie zážitku z používania.

Používatelia Android zariadení požadujú výkon v kompaktnom tele a túto svoju potrebu zdieľajú s fanúšikmi notebookov. Výkonu v mobilnom formáte práve dokáže ponúknuť Razer Phone a predstavený prenosný počítač od Razer.

Projekt Linda spája to najlepšie z oboch svetov, prináša do prostredia s Androidom väčšiu obrazovku a fyzickú klávesnicu a zvyšuje tak zážitok z hrania a zvyšuje produktivitu.
Dizajn notebooku je podobný ako pri modeli Razer Blade Stealth. Hliníkové unibody telo s CNC frézovaním dosahuje aj príjemnú hrúbku 15 mm a hmotnosť 1,25kg.

Je pravdou, že vnútorná pamäť by mohla byť o čosi väčšia ako prezentovaných 200 GB úložného priestoru. Do značnej miery to obmedzenie je závislé na telefóne Razer, ktorý je napájaný procesorom Qualcomm Snapdragon 835 s 8 GB pamäťou RAM.Quad HD dotykový displej na projekte Linda je rozšírením radu Razer Phone, ktorý sa môže pochváliť rovnakou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Razer laptop tiež obsahuje základné vybavenie pre laptop, vrátane 720p webovej kamery, USB-A a USB-C portov a 3,5mm audio vstup.

Razer nie je prvý výrobca, ktorý chce využívať prenosný počítač ako dokovaciu stanicu. Čo je ale iné v projekte Linda, je to, že má herný potenciál, a že je postavený špeciálne pre Razer Phone. Súčasne ale nemôžeme zabudnúť na to, že je to Android zariadenie s procesorom založeným na ARM architektúre, takže sa nebude dať využívať napríklad pre hry, ktoré nie sú prispôsobené spomínanej architektúre.

Zámer spoločnosti Razer je poskytnúť projektom Linda zvýšenú produktivitu a zvýšenie herných zážitkov. Používatelia budú profitovať z rýchleho a pohodlného písania pomocou fyzickej klávesnice, prispôsobeného pre prostredie Android so špecialnými klávesami pre navigáciu, vyhľadávanie a výber aplikácií.

Zatiaľ ale nie je vôbec jasné ako sa tento projekt vyvinie. Budeme musieť nechať tomuto projektu ešte trochu času na dozretie.

Využívali by ste tento, alebo podobný koncept aj vy? 

zdroj: pcgamer

Prečítajte si aj:

Toto Razer celkom nezvládol. Špeciálna edícia bez štipky originality

 

 

 

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.