Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vzhľadom na dnes schválenú novú európsku legislatívu, ktorá sa v budúcnosti výrazne dotkne výroby a predaja automobilov na konvenčný pohon, prinášame stanovisko Karolíny Topolovej, generálnej riaditeľky a predsedníčky predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO.

„Uplatnenie zákazu výroby áut so spaľovacími motormi k roku 2035 zatiaľ pokračuje v kurze nastolenom Európskym parlamentom. Ľudia na Slovensku sú z hľadiska výberu pohonov pri nákupe ojazdených vozidiel veľmi konzervatívni. Preto možno čakať, že sa postupne bude zvyšovať dopyt po ojazdených autách na benzín a naftu, čo povedie k ďalšiemu rastu ich cien. Už teraz sa stretávame u zákazníkov s obavami z vysokých nákladov prechodu na elektromobilitu, ktorým chcú čeliť práve výberom klasického automobilu, kým sa trh s elektromobilmi cenovo priblíži k ich možnostiam,“

Rada ministrov Európskej únie pre životné prostredie sa dohodla na klimatickej legislatíve Fit for 55. Väčšina členských štátov súhlasila, že od roku 2035 bude možné v rámci EÚ predávať len nové osobné automobily s nulovými emisiami oxidu uhličitého.

Značky: