Najnovší únik odkazuje na prémiovú výbavu a konštrukciu modelu Realme GT6.

O telefóne s označením Realme GT6 sme sa dozvedeli len nedávno. Predstaviteľ spoločnosti totiž na sociálnej sieti X v príspevku odkazoval na tento model a zároveň aj jeho dátum predstavenia. Nový telefón sa na trhu objaví pravdepodobne už 20. júna, pričom podľa všetkého pôjde o model, ktorý bude tzv. zabijakom vlajkových lodí. Realme však na ňom nemalo vôbec šetriť, na čo odkazuje aj známy leaker.

Posledný model zo série GT od Realme vyšiel na trh ešte pred dvoma rokmi. Nový GT6 by teda mohol byť veľkolepým návratom značky do triedy prémiových smartfónov, ktoré budú mať cenu nižšiu než konkurencia. Digital Chat Station na sociálnej sieti Weibo odkazuje na jeho výbavu, pričom Realme zrejme vsadilo na to najlepšie, čo do tejto kategórie mohlo vložiť.

Realme GT6 ako prémiový smartfón

V triede tzv. zabijakov vlajkových lodí sa častokrát stáva, že výrobcovia šetria na niektorých súčastiach výbavy. Vo väčšine prípadov ide o konštrukciu, ktorá získa plastové rámčeky a podobne. To ale nebude prípadom modelu Realme GT6, ktorý získa kovový rámček a sklenenú zadnú stranu. V tomto ohľade bude teda model prémiový už na prvý pohľad a je pekné vidieť, že výrobca na ňom nešetrí.

Realme 12 Pro+ 5GZdroj: TOUCHIT
Realme 12 Pro+ 5G

Digital Chat Station vo svojom príspevku však odkazuje aj na displej. Poukázal na to, že Realme GT6 získa „1,5K 8T LTPO BOE ultra-úzku rovnú obrazovku“. Pôjde teda o displej s vysokým rozlíšením, ktorý bude vhodný ako pre bežných používateľov, tak aj pre hráčov, ktorí zväčša preferujú rovný displej.

Okrem prémiovej konštrukcie a displeja sa očakáva, že model získa do výbavy aj Snapdragon 8 Gen 3. Dočkať sa máme aj nabíjania hodného vlajkovej lode s výkonom 120 W a taktiež veľkej batérie. Kapacitu batérie smartfónu však zatiaľ nepoznáme. Fotoaparát by sa mal skladať z viacerých snímačov a hlavný by mal mať 50 Mpx. Toto je zatiaľ všetko, čo vieme o Realme GT6. S blížiacim sa predstavením však očakávame, že sa čoskoro dozvieme viac.

Zdroj: gizchina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.