Spoločnosť Realme sa tento rok má sústrediť najmä na smartfóny.

Spoločnosť Realme sa na trhu zaškatuľkovala najmä ako výrobca lacnejších smartfónov. Vo svojom portfóliu má pritom aj sériu Realme GT, ktorá útočí na výkonnejšie smartfóny. Túto sériu nazýva zabijakmi vlajkových lodí, pričom pred dvoma rokmi dokázala táto čínska značka zanechať výraznú stopu na trhu. Model Realme GT2 Pro si získal veľkú popularitu medzi fanúšikmi cenovo dostupných smartfónov, pričom šlo o skutočnú vlajkovú loď.

Od predstavenia tohto smartfónu však čínsky výrobca smartfónov a inej elektroniky nepriniesol žiadny model, ktorý by ho prekonal. Teraz by to však mohlo byť inak, keďže Realme pracuje na modeli s označením GT6. Pôjde o globálne dostupný smartfón, ktorý by mohol znamenať veľkolepý návrat výrobcu medzi veľké značky.

Realme GT6 príde na trh už tento mesiac

Modelový rad Realme GT6 by mal byť znakom návratu značky medzi veľkých výrobcov telefónov. Zatiaľ nie je známe, akú výbavu tento model ponúkne, no už teraz je jasné, že príde aj na globálny trh. Nový model by sa mal predstaviť už 20. júna, na čo odkazuje viceprezident Realme a tiež prezident globálneho marketingu značky. Túto informáciu zdieľal v krátkom videu, ktoré uverejnil na sociálnej sieti X.

Model sa tak objavil na obálke novín, ktoré si Chase Xu číta. Je na nej možné vidieť obrázok telefónu, jeho názov a taktiež dátum predstavenia, ktorým teda zrejme bude práve 20. jún. Rovnako je však na tejto obálke nápis Power meets AI. Realme teda v preklade odkazuje na výkon telefónu a rovnako aj AI funkcie, ktoré by mali byť prednosťou modelu GT6.

Očakávanými súčasťami výbavy telefónu je napríklad čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý je samozrejmosťou, ak sa bude model značiť ako vlajková loď. Rovnako však očakávame aj veľkú 5500 mAh batériu, rýchle nabíjanie technológiou SuperVOOC a tiež nadstavbu operačného systému Android v podobe Realme UI 5.0.

Zdroj: xiaomiui.net, X (@ChaseXu_)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.