Aj Realme GT7 Pro bude predstavený už čoskoro.

Snapdragon Summit už začína a čoskoro bude predstavený nový čipset pre prémiové smartfóny od spoločnosti Qualcomm. Snapdragon 8 Gen 4, resp. Snapdragon 8 Elite bude poháňať tie najvýkonnejšie smartfóny predstavené koncom tohto roka, resp. v priebehu toho budúceho. Smartfóny s vysokým výkonom budú predstavené už čoskoro a chýbať medzi nimi nebude ani prémiový model od Realme.

Realme GT7 Pro má byť podľa posledných únikov predstavený v novembri. Predstavenie ale môže prebehnúť už čoskoro, na čo odkazuje nová informácia pochádzajúca od známeho leakera. Digital Chat Station totiž na sociálnej sieti Weibo zverejnil snímku e-shopu, ktorý už má pripravovaný model v ponuke. Odhaľuje tak podstatné informácie o jeho výbave a zároveň naznačuje, že predstavenie je už za rohom.

Skoršie úniky taktiež naznačovali informácie o výbave telefónu, v niektorých ohľadoch ale boli nepresné. To si vieme potvrdiť vďaka novým informáciám od známeho leakera. Niet však pochýb, že Realme GT7 Pro vo výbave zahrnie práve prémiový Snapdragon, ktorý Qualcomm predstaví už každou chvíľou. Rovnako sa dozvedáme, že model bude ponúkaný vo viacerých pamäťových konfiguráciách, najvyššia však bude v zostave 16 GB RAM a 1 TB interného úložiska.

Displej by mal byť zakrivený po všetkých štyroch stranách a pôjde o OLED panel s 1,5K rozlíšením. Model sa sústredí aj na fotografiu, pričom poznáme detaily len o periskopickom teleobjektíve. Tým bude Sony Lytia LYT-600 s 50 Mpx a 3x optickým priblížením. Batéria telefónu má mať kapacitu až 6500 mAh, nabíjanie bude možné pri 120 W. V displeji nebude chýbať ani ultrasonický snímač odtlačkov prstov a povráva sa aj o tom, že má získať tlačidlo podobné ako Camera Control v prípade série iPhone 16.

Aj napriek tomu, že Realme GT7 Pro je aktuálne už súčasťou e-shopov, nerátame s tým, že bude predstavený skôr ako v novembri. Október bude totiž plný predstavovaní nových smartfónov. Ak teda Realme nechce byť zatienené značkami ako je Xiaomi, HONOR či OnePlus, bude logickým krokom, ak si zvolí na predstavenie november.

Zdroj: xiaomiui.net, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.