Model Realme GT7 Pro by mohol na trh prísť s novým umiestnením fotoaparátu.

Značka Realme sa už pripravuje na ďalšie predstavenie nového smartfónu, ktoré prebehne ešte tento rok. V priebehu posledných mesiacoch roka by sa totiž mal predstaviť model GT7 Pro, ktorý bude pravdepodobne na začiatku predaja určený pre Čínu. Globálne predstavenie sa ale nevylučuje, keďže modely zo série GT od Realme sú aj na našom trhu pomerne známe. Teraz sa však odhaľuje Realme GT7 Pro v plnej kráse s novým dizajnom.

Nový model by mal vsadiť viac na dnešné trendy a výrazne sa odlíšiť od predchádzajúceho modelu s označením GT6. Na nový dizajn poukazuje aj snímka, ktorá sa objavila na internete a je na nej vyobrazený GT7 Pro v bielom prevedení. Umiestnenie fotoaparátov však pripomína skôr iné značky ako Realme, konkrétne sa poukazuje na modely značky Xiaomi.

Realme GT7 ProZdroj: gsmarena.com
Realme GT7 Pro

Keď sa na snímku pozrieme, umiestnenie fotoaparátov skutočne pripomína skôr sériu Xiaomi 14 či Xiaomi 13T. Realme však novým dizajnom určite zaujme a neurazí, keďže pôjde o jednoduché prevedenie telefónu. Je tak vidno že ide o prémiový telefón, avšak bez zbytočných dizajnových prvkov.

Realme GT7 Pro by mal byť poháňaný čipsetom Snapdragon 8 Gen 4 a pamäťová konfigurácia by mala byť až do 16 GB + 1 TB. Realme by sa však malo sústrediť aj na batériu telefónu, ktorá by mala byť o niečo vyššia ako v prípade konkurenčných vlajkových lodí. Konkrétne sa rozpráva až o 6000 mAh batérii. Chýbať by nemalo ani 100 W nabíjanie, ktoré by veľkú batériu nabilo v priebehu desiatok minút.

Model GT7 Pro by mohol byť aj telefónom s prémiovou ochranou voči vode a prachu na úrovni IP68. Niektoré úniky však poukazovali na ochranu až IP69, ktorá sa postupne má dostať do kategórie vlajkových lodí. Dnes je skôr výsadou profesionálnych strojov ako smartfónov. Predstavenie modelu Realme GT7 Pro by malo prebehnúť koncom tohto roka niekedy medzi mesiacmi október – december. Výrobca by tak patril do skupiny značiek, ktorá predstaví ešte tento rok model s čipsetom Snapdragon 8 Gen 4.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.