Realme GT7 Pro bude predstavený v novembri, vo výbave bude mať prémiový Snapdragon.

Snapdragon 8 Elite je aktuálne horúcou témou medzi nadšencami do výkonných telefónov. Po jeho predstavení sa totiž dostane do prvých vlajkových lodí, ktoré budú predstavené už o pár dní. Celá vlna predstavení sa začne už 29. októbra sériou Xiaomi 15 a nasledovať ju budú ďalší výrobcovia. Chýbať nebude ani Realme, ktoré začiatkom novembra predstaví prémiovú vlajkovú loď so špeciálnou výbavou. Pôjde o model GT7 Pro, ktorý už má aj oficiálny dátum predstavenia.

Toto predstavenie prebehne 4. novembra v Číne, na čo upozornil aj výrobca v príspevku na sociálnej sieti Weibo. V rámci príspevku pritom poukazuje na dve súčasti telefónu. Jednou z nich je displej a druhou výkon. Tento telefón však zaujme vo viacerých oblastiach a je možné, že v niektorých smeroch prevalcuje konkurenciu. Realme má totiž za cieľ presadiť sa prémiovou vlajkovou loďou, akú už dlho nepredstavili.

Realme 12 Pro+ 5GZdroj: TOUCHIT
Realme 12 Pro+ 5G

Predstavenie Realme GT7 Pro bude prebiehať od 14.00 čínskeho času, teda o 8.00 ráno nášho času. Pravdepodobne bude možné sledovať ho aj online, avšak malo by celé prebehnúť v čínštine. Podrobnosti o smartfóne vám samozrejme prinesieme aj na našom webe, aj napriek tomu, že model zatiaľ nebude dostupný na globálnom trhu. Európske predstavenie zariadenia zatiaľ nebolo potvrdené. Je však nutné spomenúť, že mnoho vlajkových lodí predstavených v tomto období bude dostupných len v Číne, globálne predstavenie sa v ich prípade očakáva začiatkom budúceho roka.

Z predchádzajúcich únikov vieme, že GT7 Pro okrem Snapdragonu 8 Elite prinesie aj vysoké pamäťové konfigurácie až do 16 GB RAM v kombinácii s 1 TB interným úložiskom. Displej by mal byť mikrozakrivený 1,5K 8T LTPO OLED panel, nachádzať by sa v ňom mal ultrasonický skener prstov. Poznáme aj kapacitu batérie, ktorá by mala byť na úrovni až 6500 mAh v kombinácii so 120 W káblovým nabíjaním.

Realme si má dať záležať aj na fotografii. Vo výbave tak nemá chýbať ani 50 Mpx Sony Lytia LYT-600 periskopický objektív s 3x optickým zoomom. Očakáva sa, že v konštrukcii sa bude nachádzať aj tlačidlo podobné Camera Control zo série iPhone 16. V neposlednom rade by mal byť telefón aj odolný voči vode a prachu vďaka krytiu IP68 alebo až IP69.

Zdroj: xiaomiui.net, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.