Bola by to veľká škoda.

Realme Pad patrí medzi aktuálne najlepšie tablety, ktoré si dnes kúpite v cene na úrovni 200 eur. Ponúka kvalitnú hliníkovú konštrukciu, tenký profil s hrúbkou iba 6,9 mm, kvalitný displej (vzhľadom na cenu), podporu streamovania Netflixu v HD rozlíšení, štyri reproduktory s Dolby Atmos a systém Android 11 s plynulými reakciami.

Faktom je, že kombinácia týchto vlastností robí z Realme Padu výbornú voľbu a tablet, ktorý na prvom mieste odporúčame, pokiaľ máte rozpočet na úrovni 200 eur. Softvérová podpora však môže byť jeho Achillovou päťou. V oficiálnom príspevku s otázkami a odpoveďami na diskusnom fóre Realme sa totiž objavila otázka, či Realme Pad dostane aktualizáciu na Android 12. Odpoveď bola bohužiaľ negatívna.

Túto informáciu zachytili viaceré svetové médiá, ktoré o absencii aktualizácie na Android 12 pre Realme Pad informovali vo svojich článkoch. Médiá neskrývali sklamanie z tohto rozhodnutia a poukazovali aj na fakt, že tablet prišiel na trh iba pred pár mesiacmi.

A hoci sa absencia aktualizácie pre Realme Pad na Android 12 zdala byť realitou, výrobca medzičasom túto otázku stiahol z oficiálneho diskusného fóra s otázkami a odpoveďami. Či to znamená, že sa rozhodol prehodnotiť svoje rozhodnutie a na svoj prvý tablet nakoniec vydá aktualizáciu na Android 12, to zatiaľ nie je jasné. Nádej tu však je.

Doplnené: Spoločnosť Realme nám zaslala oficiálne stanovisko, ktoré znie nádejne. Citujeme ho v pôvodnom znení:

Chápeme, že produkty ako realme Pad je potrebné pravidelne aktualizovať. Pracujeme na úprave bootloadera a jadra zdrojového kódu, aby používatelia mali možnosť riadiť si aktualizácie podľa vlastných potrieb. Nevylučujeme, že v budúcnosti bude operačný systém všetkých produktov aktualizovaný.

Zdroj: gsmarena, realme, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit