Fotoaparát s rozlíšením až 108 megapixelov zažíva premiéru v strednej triede.

Telefón realme 8 Pro, ktorý sa už predáva na Slovensku ponúka okrem špičkového fotoaparátu aj novú možnosť natáčať časozberné videá nočnej oblohy a efektných miniatúr s režimom Tilt-shift. Ďalej je tu super rýchle nabíjanie a výkonný procesor určený pre pre hry. Jeho plná cena je 299 eur, v predpredaji je navyše zľava.

Značka realme cieli hlavne na mladých, ktorí si bez výkonného mobilného zariadenia nevedia svoj život predstaviť. Aktuálne prichádza s dvoma novými telefóny z radu 8 (realme 8 a realme 8 Pro), inteligentnými hodinkami realme Watch S Pro a slúchadlami Buds Air 2. Najväčším ťahákom je však smartfón realme 8 Pro, ktorý má ambíciu osloviť hlavne hráčov a fotografov.

Využíva najnovšiu generáciu 108 Mpix snímača HM2 od Samsungu s rozlíšením 12000 × 9000 pixelov a s veľkosťou 1/1,52 palca. Väčšia veľkosť jedného pixelu zaisťuje lepšiu kvalitu obrazu. Snímač HM2 tiež podporuje zlučovanie 9 pixelov do jedného väčšieho. Vďaka tomu s telefónom realme 8 Pro získate vynikajúce snímky s vyváženou expozíciou so živými farbami a ostrými detailmi aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

Pokročilý snímač umožňuje aj ďalšie inovatívne fotografické funkcie:

In-sensor Zoom = vyššia čistota

Vyššiu čistotu zoomu dosiahnu používatelia vďaka novej technológii s označením In-sensor Zoom. Senzor použije namapovaných 12 Mpx s priblíženou časťou a vygeneruje výsledný obraz. Vďaka menšej veľkosti 12 Mpix fotografie je zobrazovací proces rýchlejší a telefón poskytne hneď 8 takýchto snímok za sebou. Špeciálny algoritmus ich potom spojí a vznikne finálny obraz s vyššou výslednou čistotou. Fotografie získané pomocou In-sensor Zoomu z hľadiska ostrosti nezaostávajú za niektorými optickými teleobjektívmi

Revolučné časozberné režimy

Naozajstnú novinkou, a to nielen v strednej triede, ale medzi smartfónmi všeobecne sú časozberné režimy nočnej oblohy a Tilt-shift.

Časozber nočného neba dosiaľ zvládali len profesionálne fotoaparáty, kedy sa klipy spájali v postprodukcii. Takýto postup bol doteraz veľkou výzvou hlavne kvôli vysokému výkonu potrebnému na takéto skladanie záberov. Špeciálny algoritmus v telefóne realme 8 Pro však všetko zvládne rýchlo. Zaznamená to 30 obrázkov počas 480 sekúnd. Následne sa vygeneruje časozberné video s dĺžkou len jednej sekundy. Tento režim tak ukáže meniacu sa vesmírnu oblohu 480 x rýchlejšie a unikátne video je takto na svete.

Svetovú premiéru v inteligentných telefónoch zažíva aj režim Tilt-shift. Tento efekt, pri ktorom zostáva zaostrená iba určitá časť fotografie (napr. mesto) a vzniká dojem modelu či miniatúry. Toto dosahovali doteraz len drahé fotoaparáty a objektívy. Tieto snímky teraz dosiahnete vďaka špeciálnemu algoritmu fungujúcemu vo vnútri novinky realme 8 Pro.

Fotografické funkcie tohto smartfónu sa ale takým výpočtom ešte nevyčerpávajú. Pre milovníkov sociálnych sietí sú k dispozícii napríklad aj nové portrétne filtre: neónový portrét, dynamický bokeh portrét a AI farebný portrét.

Super rýchle nabíjanie

Veľkou devízou realme 8 Pro je 50 W SuperDart Charge, ktorý dokáže batériu s kapacitou 4500 mAh nabiť z 0 na 100 % len za 47 minút. Vďaka využitiu technológie vysokonapäťového nabíjania telefón dosahuje 97 % účinnosti pri päťstupňovej ochrane. So zapnutým režimom Super Power Saving Mode dokážete s 5 % kapacitou batérie fungovať celých 32 hodín v pohotovostnom režime alebo zvládnete až 98 minútový telefonát.

realme UI 2.0

Príjemné používateľské rozhranie realme UI 2.0 podporuje aj prispôsobenie farby motívu na oznamovacej lište alebo tmavý režim s tromi voľbami. Mladú generáciu so záľubou v mobilných hrách poteší aj možnosť uzamknúť jas obrazovky a nastaviť duálnu sieť, aby bola zaistená stabilita. Rozhranie umožňuje tiež blokovať budíky, oznámenia a prichádzajúce hovory tak, aby hranie nebolo ničím rušené.

O lepšiu ochranu súkromia sa postará funkcia Private Space, ktorá umožňuje skryť súkromné ​​aplikácie a súbory pomocou hesla a poskytuje tiež ochranu pri bezkontaktných NFC platbách telefónom vrátane systému monitorovania povolených aplikácií. realme UI 2.0 tiež zlepšilo využitie systémových prostriedkov až o 45 %. Podľa testov, ktoré prebiehali v laboratóriách realme sa doba spúšťania aplikácií teraz skrátila takmer o 24 %.

Výkon aj štýl

Najnovší  smartfón realme 8 Pro má 6,4-palcový Full HD Super AMOLED displej s frekvenciou až 180 Hz na lepšiu odozvu pri hraní hier. Je vybavený výkonným 8 jadrovým procesorom s 8 nm technológiou Qualcomm Snapdragon 720G s nízkou spotrebou a má certifikáciu Hi-Res Audio pre vysoko kvalitný zvuk. Prístroj je vybavený funkciou Dual SIM Dual Standby a rozšíriteľným úložiskom až na 256 GB.

K tomu pripočítame aj zaujímavý dizajn: na zadnej strane je vidieť textúru prírodného minerálneho kryštálu s matnou povrchovou úpravou. Smartfón sa dodáva vo farbách Infinite Blue a Infinite Black, jeho hmotnosť je príjemných 176 gramov a vďaka hrúbke 8,1 mm sa pohodlne drží v ruke.

Novinka realme 8 Pro má skrátka všetky predpoklady osloviť mladých ľudí so záľubou vo fotografovaní a konzumáciu audiovizuálneho obsahu, ktorí si zároveň potrpia na prvotriedny dizajn. Pritom nemusia kvôli najnovším technológiám siahať príliš hlboko do vrecka. Telefón stojí na slovenskom trhu 299 eur, počas akcie trvajúce od premiéry do 20. apríla ho ale môže kúpiť zo zľavou 20 eur.

Slúchadlá, hodinky a Real 8

Spoločnosť realme tiež predstavila aj slúchadlá Buds Air 2, inteligentné hodinky Real Watch S Pro a telefón realme 8, ktorý sa chváli 5000 mAh batériou s 30W nabíjaním. Vďaka nemu dobijete na 50 % kapacity batérie už za 26 minút. Fotoaparát má rozlíšenie 64 Mpix a zvláda fotografie nočnej oblohy, režim Tilt-shift aj kreatívne portrétne filtre. V základnej variante (4 + 64 GB) stojí 209 eur. Vo vyššej variante 6 + 128 GB vás vyjde na 229 eur. Aj na telefón realme 8 platí do 20. apríla zľavová akcia 20 eur.

Viac o realme 8 Pro v redakčnom predstavení

realme 8 Pro: 108 Mpx a super rýchle nabíjanie

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.