Modely Realme 13 Pro a 13 Pro+ budú predstavené už koncom tohto mesiaca v Indii.

Toto leto je plné nových smartfónov. Na vlnu letných predstavovaní sa v blízkej dobe plánuje naladiť aj spoločnosť Realme, ktorá len nedávno predstavila nový smartfón s označením GT6. Ten sa radí do kategórie výkonných zabijakov vlajkových lodí, no pripravované modely tejto spoločnosti vieme zaradiť do vyššej strednej triedy. Už čoskoro sa tak predstavia telefóny, ktoré sa označujú ako Realme 13 Pro, resp. 13 Pro+.

Výbava týchto telefónov zatiaľ nie je kompletne odhalená, no už na prvý pohľad zaujmú dizajnom. Model Realme 13 Pro bude predstavený v troch farbách, pričom dve farebné prevedenia budú inšpirované francúzskym umelcom, Claudeom Monetom. Už v predchádzajúcich vyjadreniach spoločnosti však bolo oznámené, že tieto zariadenia sa sústredia aj na fotoaparát a ponúknu hlavný 50 Mpx snímač SONY LYTIA.

Realme 13 Pro a 13 Pro+ budú predstavené koncom júla

Júl je na nové smartfóny bohatý, o čom svedčí predstavenie nových telefónov nielen od Samsungu či OPPO a v príprave sú aj ďalšie modely. Spadať medzi ne budú aj modely označené ako Realme 13 Pro, resp. 13 Pro+, ktoré budú podľa výrobcu predstavené už 30. júla. Predstavenie prebehne v Indii, pričom nie je známe, ktorých trhov sa bude týkať. O predstavení však informoval aj profil realme Global na sociálnej sieti X.

Už z pozvánky na predstavenie je jasné, že telefóny sa budú orientovať najmä na mobilnú fotografiu. Dizajn smartfónu je taktiež už známy a na pozvánke sa objavil v plnej svojej kráse. Modely by mali vo svojej výbave použiť snímače od SONY, pričom jeden z nich nasadí ako hlavný snímač fotoaparátu SONY LYT-701. Druhý model vsadí na SONY LYT-600.

Z pozvánky je tiež jasné, že Realme sa pri nových smartfónoch sústredilo aj na umelú inteligenciu. Tá bude pravdepodobne prítomná najmä v oblasti fotoaparátu. Nové funkcie tak výrobca potvrdil aj na oficiálnej stránke, kde prezentuje najmä AI Ultra Clarity, AI Smart Removal, AI Group Photo Enhancement a ďalšie.

Zdroj: X (@realmeglobal), realme.com, gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.