Do segmentu dostupných smartfónov s nízkou cenou príde modelový rad Realme Note.

Aj keď sa výrobcovia smartfónov každoročne predbiehajú v tom, kto predstaví najvýkonnejší, najlepší a najkvalitnejší smartfón v segmente vlajkových lodí, väčšina používateľov si ich nekúpi. Najvyššie predaje pritom výrobcovia zaznamenávajú práve v segmente lacnejších telefónov, prípadne smartfónov strednej triedy. Tieto telefóny totiž zvyčajne ponúknu nejaké tie kompromisy výmenou za dostupnejšiu cenu pre bežných používateľov.

Tento fakt si uvedomuje aj spoločnosť Realme, ktorá len nedávno oznámila, že obmení svoje portfólio v Európe. Sústrediť sa má najmä na smartfóny v cenovej úrovni do 500 eur, pričom prestane na tento trh distribuovať iné produkty ako telefóny. Obnoviť sa má aj séria Realme GT, ktorá pred dvoma rokmi spôsobila rozruch na trhu s modelom Realme GT2 Pro. Teraz sa však dozvedáme, že na trh mieri úplne nový modelový rad s označením Realme Note.

Realme Note ako konkurencia pre Redmi Note 13

Čínska spoločnosť Xiaomi je skutočným konkurentom pre Realme. Práve úspech Xiaomi v segmente lacných telefónov mal Realme inšpirovať pri zmenách v portfóliu, pričom si pravdepodobne uvedomili úspech modelového radu Redmi Note. Ten teraz na trhu hviezdi už pri trinástej generácii a Realme si má vziať tieto modely za vzor. Pripravuje tak teraz novú sériu s označením Realme Note, na čo upozornil aj Francis Wong, CEO pre Realme Europe.

Upútavka na predstavenie série Realme Note
Upútavka na predstavenie série Realme Note

Podľa slov Wonga bude modelový rad Realme Note dôležitou súčasťou stratégie spoločnosti na rok 2024. Predstavenie prvého telefónu, ktorý doplní série Realme GT, Realme C a sériu označenú číslom, môže prebehnúť už v nasledujúcich týždňoch. Zatiaľ však nie je známe, na kedy takéto odhalenie Realme plánuje a v oficiálnej upútavke spomína len skorý príchod.

Na internete sa objavili aj prvé informácie o výbave

Zatiaľ nie je jasné, ako veľmi sú tieto informácie pravdivé a či nakoniec Realme nezmení svoju stratégiu pri výbave prvého modelu s potenciálnym označením Realme Note 1. Predstavenie tejto série sa však očakáva v januári, teda aspoň podľa najnovšieho úniku. Tu však treba rátať s tým, že zatiaľ ide len o informácie nepotvrdené oficiálnymi zdrojmi.

V oblasti výbavy by prvý Realme Note 1 mal ponúknuť 6,67″ OLED displej s Full HD+ rozlíšením a podporou až 120 Hz obnovovacej frekvencie. Snímač odtlačkov prstov by sa mal nachádzať pod displejom a selfie fotoaparát má mať 16 Mpx. Zostava zadného fotoaparátu má byť 108 Mpx + 8 Mpx + 2 Mpx, úloha snímačov ale zatiaľ nie je známa. Očakáva sa ale, že pôjde o širokouhlý snímač v kombinácii s ultraširokouhlým a makro snímačom.

Čo sa týka výkonu, Realme Note 1 by mal poháňať čipset MediaTek Dimensity 7050. Batéria smartfónu by mala mať kapacitu 5000 mAh a nabíjanie bude možné pri maximálnom výkone 67 W.

Zdroj: gsmarena.com, X (@FrancisRealme)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.