Značka realme na CESe oznámila rad telefónov realme 12 Pro s periskopickým teleobjektívom.

Prvým produktom tohto roka je model realme C67, ktorý sa dostane čoskoro aj na európsky trh. Spoločnosť ho predstavila so sloganom „Make it real“ a zameriava sa na mladých používateľov. Realme poskytne výkon zobrazovacej technológie novej generácie prostredníctvom špeciálneho periskopického teleobjektívu.

Ako vyšlo z analýz, ľudia uprednostňujú fotografie s 3-násobným alebo väčším priblížením. Na umožnenie vysokej úrovne priblíženia sa na smartfónoch bude najviac používať čoraz viac periskopický objektív.

Spoločnosť realme vyvinula patentovanú periskopickú formulu teleobjektívu, ktorá zaručuje vysokú kvalitu obrazu v rôznych podmienkach. Táto technológia bola prvýkrát predstavená v modeli realme GT5 Pro.

Séria realme 12 Pro zlepšuje kvalitu nočných snímok a zároveň minimalizuje odlesky. Výsledok dosahuje vďaka kombinácii systému OIS s naklonením hranola, povrchovej úpravy Sub-Wavelength Structure Coating a tienidla objektívu s vlnovým vzorom. Tieto technológie sú použité aj v modeli GT5 Pro. Telefón ponúka režim Portrét s 3-násobným optickým priblížením a ohniskovou vzdialenosťou 71 mm, čím vytvára hĺbku ostrosti vhodnú na portréty. Okrem toho séria Realme 12 Pro vyniká v triede teleobjektívov s možnosťou až 120-násobného digitálneho priblíženia.

Snímač novej generácie a bezstratový zoom

Séria realme 12 Pro využíva špičkový snímač OV64B. Hlavný fotoaparát radu realme 12 Pro využíva snímač Sony IMX890 s OIS, ktorý výrazne zlepšuje nočné fotografie. Tento fotoaparát má veľký snímač 1/1,56“, ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 24 mm a širokú clonu f/1,8. Dobre sa tak dá využiť na nočné fotografovanie. Vďaka podpore OIS vyniká stabilným záznamom videa a optimalizáciou spracovania fotografií. Ponúka možnosti 0,6x, 1x, 2x, 3x, 5x, čím poskytuje plnú ohniskovú vzdialenosť bez straty kvality.

Prispôsobenie algoritmu MasterShot

realme v spolupráci so spoločnosťou Qualcomm vylepšila spracovanie obrazu pomocou algoritmu MasterShot. Séria realme 12 Pro spracováva fotografie v zdrojovom formáte RAW, čím zabezpečuje najvyšší jas, dynamický rozsah a realitu portrétov. Algoritmus MasterShot novej generácie integruje engine LightFusion Engine na zlepšenie jasnosti a tónov a engine NightEye Engine na vynikajúce nočné fotografie. Táto séria je tiež vybavená filmovým portrétnym filtrom, ktorý uľahčuje snímanie portrétov.

Spolupráca s dizajnérom luxusných hodiniek pri vytváraní dizajnu vlastných

Spoločnosť realme spolupracovala aj s Ollivierom Savé, medzinárodným majstrom dizajnu luxusných hodiniek, na vytvorení dizajnu vlastných hodiniek pre rad realme 12 Pro. Ollivier Savéo je známy svojou prácou s dizajnom hodiniek a šperkov (napr. Rolex, Roger Dubuis, Piaget, Breitling a Quentin). Jeho znalosti zohrali kľúčovú úlohu pri vytváraní dizajnu luxusných hodiniek.

Prečítajte si tiež

Značky: