Nepôjde pritom o prvé riešenie s týmto výkonom.

Doplnené 10. 8.: Na YouTube sa objavilo video, ktoré prezentuje 300 W nabíjanie od Realme – telefón nabije z 0 na 17 % v priebehu iba 35 sekúnd:

Konkurenčné súboje medzi výrobcami smartfónov prebiehajú na viacerých frontoch. Jednou z oblastí, ktorá je pre nich a používateľov atraktívna, je aj oblasť rýchleho nabíjania. Hoci spoločnosti sa už tak intenzívne nepredbiehajú pri nasadzovaní rýchleho nabíjania, ako tomu bolo v minulosti, stále pracujú na čoraz vyšších rýchlostiach. Hoci pred pár rokmi patrila medzi popredných popularizátorov rýchleho nabíjania spoločnosť OnePlus, tak v uplynulých dvoch rokoch sa v tejto oblasti zviditeľnilo predovšetkým čínske Realme. 

Je pomerne zaujímavé, že rýchle nabíjanie sa presadilo predovšetkým pri čínskych značkách smartfónov, pričom napríklad Apple a Samsung sa stále držia pomalšieho nabíjania, ktoré sa pri väčšine modelov pohybuje na úrovni 20 až 25 W a nepresahuje 45 W pri modeloch Galaxy Ultra. Dokonca nie je nezvyčajné, že aj smartfóny strednej triedy v podaní čínskych značiek ponúkajú nabíjanie niekde na úrovni 65 W, avšak vlajkové lode aj ďaleko cez 100 W.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Séria Samsung Galaxy S24 ponúka maximálne 45 W nabíjanie

Prvé zmienky o 300 W nabíjaní od Realme sa objavili už začiatkom júna tohto roka, pričom nová správa z portálu GSMArena naznačuje, že spoločnosť túto technológiu čoskoro aj skutočne predstaví. Je potrebné pripomenúť, že v prípade 300 W nabíjania nepôjde celkom o prvé riešenie, ktoré sa objavilo na trhu, ale v prípade spoločnosti Realme ide o jej vlastné riešenie. Prvenstvo tak bude aj naďalej držať spoločnosť Redmi so svojim 300 W nabíjaním, ktoré odprezentovala začiatkom roka 2023.

Riešenie od Redmi pritom sľubovalo nabitie 4100 mAh batérie za menej ako 5 minút, pričom doteraz sa na trhu neobjavilo zariadenie, ktorý by ním bolo vybavené. Aj preto by sme neboli vôbec prekvapení, kebyže aj spoločnosť Realme zopakuje taktiku Redmi, a iba predstaví extrémne výkonné nabíjanie, ktoré sa tak skoro nedostane do komerčne predávaného zariadenia. 

Realme GT5 NeoZdroj: GSMArena
Realme GT5 Neo s 240 W nabíjaním

Na druhej strane je tu 240 W nabíjanie, ktoré sa už v telefónoch Realme GT5 a GT Neo 5 objavilo, čo nie je od 300 W nabíjania až tak vzdialené.

Okrem toho sa očakáva, že pripravovaný model Realme GT7 Pro bude vybavený odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP69, čiže nedávne správy o tejto zvýšenej odolnosti sa tento rok skutočne stanú priemyselným štandardom pre vlajkové lode viacerých výrobcov smartfónov. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.