Huawei Mate 60 Pro+ našiel v DxOMark rovnocenného súpera.

Vytvoriť dobrý fotomobil si vyžaduje talent. Nie každý však má na to, aby sa umiestnil na popredných priečkach rebríčka DxOMark a zatiaľ čo v minulosti boli tieto priečky dynamickejšie, tak teraz sa už niekoľko mesiacov prvá pozícia nepohla. Na prvom mieste sa tak suverénne držal model Huawei Mate 60 Pro+ predstavený v septembri 2023 a hneď za ním bol Huawei P60 Pro, predstavený v marci 2023. Huawei to jednoducho s fotomobilmi vie, čo dokazuje aj v tomto rebríčku.

Najnovším prekvapením však je, že prvá pozícia rebríčka je zdieľaná. Niektorému fotomobilu sa tak podarilo získať rovnaký počet bodov ako získal aj model od Huawei, čo vôbec nebolo jednoduché. Hodnota 157 bodov tak síce nebola prekonaná, no napriek tomu ide o veľký úspech pre jednu čínsku spoločnosť.

OPPO Find X7 Ultra v rebríčku DxOMark zažiaril

Model Huawei Mate 60 Pro+ sa na prvej priečke držal už niekoľko mesiacov. Je však potrebné spomenúť, že Huawei obsádza prvé priečky rebríčka dlhodobo a nie je jednoduché ich modely prekonať. Dorovnať sa k prvému modelu v rebríčku sa podarilo spoločnosti OPPO s ich modelom Find X7 Ultra. Tento smartfón získal v hodnotení fotoaparátu 157 bodov, rovnako ako aj Huawei Mate 60 Pro+. V iných oblastiach nebol telefón testovaný, takže ho zatiaľ nevieme porovnať.

OPPO Find X7 UltraZdroj: DxOMark
OPPO Find X7 Ultra

V každom prípade prekonal aj model Huawei P60 Pro, ktorý je po novom na tretej priečke, keďže prvá priečka je zdieľaná. Do TOP 5 sa dostali aj modely iPhone 15 Pro Max a iPhone 15 Pro so 154 bodmi. Model OPPO Find X7 Ultra ukázal svoje prednosti vo skvelej širokouhlej fotografii, či už ide o portréty, zátišia alebo iné scenérie. Rovnako sa v rebríčku spomína, že dokáže zachytiť veľa detailov a má skvele vybalansované farby či naturálne odtiene pokožky.

DxOMark taktiež uvádza, že portréty majú skvelé rozmazanie pozadia a telefón dobre pracuje aj pri horších svetelných podmienkach či už v rámci videa alebo fotografovania. Dobré hodnotenie získal aj teleobjektív, ultraširokouhlý snímač má ale podľa rebríčka nejaké tie nedostatky.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.