Ide o najvyššiu sériu z novopredstavených zariadení typu „Yoga“.

Je vidno, že výrobcovia sa učia a prinášajú použiteľný koncept aj v tomto smere. Príjemnou vlastnosťou je, že ide o symetrický dizajn, ktorý predurčuje zariadenie na používanie v hociktorej polohe. Pravdepodobne ho však budete používať ako notebook alebo prípadne ako tablet. Toto sa týka modelu Spin 7, Spin 5 a Spin 3 už nie sú také tenké a symetrické.

Tým, že je tu extra tenké telo, výrobca použil iba USB-C konektory a jeden audiokonektor. Nabíjať ho môžete z oboch konektorov, ktoré sú vedľa seba. To je bežná prax a mať konektory na opačných stranách základne by prospelo. Minimálne kvôli ťahaniu nabíjacieho kábla, keď je zásuvka vľavo a porty na pravej strane notebooku. Skutočne oceňujeme prístup výrobcu pribaliť do základnej výbavy redukciu na USB 3.1. Takže po rozbalení notebooku nemusíte rozmýšľať, ako do neho dostanete dáta z externého disku. Slot na pamäťovú kartu chýba.

Displej je dotykový a vo Full HD rozlíšení. Na 14″ displej je to úplne ideálna kombinácia. Dodávame, že aj v tomto prípade ide o model s telom dimenzovaným pre bežné 13,3″ notebooky. Dobre naň uvidíte aj pri natívnom priblížení prvkov systémovou funkciou. Pánty sú pevné a ich mechanizmus drží pomerne stabilne veko, aby sa nekývalo. Dotykové ovládanie je reálne aj bez toho, aby ste si museli pridŕžať veko druhou rukou. Vyhotovenie v matnej čiernej priťahuje odtlačky prstov. Na spodnej strane sú dva reproduktory s rozšírením Dolby Audio. Zvuk sa dá rozumne prehrávať aj bez externých reproduktorov.

Jednou z výhod ovládania bez myši je široký touchpad. Klávesnica je štandardná, no opäť máme výčitku k podsvieteniu. Bohužiaľ, pri práci budete závislí od okolitého osvetlenia. Inak ide o jednu z najtichších klávesníc v notebookoch.

Výdrž na akumulátor je takmer 8 hodín. Notebook vydrží dlho v režime kancelárskej práce. Hliníková opierka na dlane sa rýchlejšie zohreje. Nebola vyslovene teplá, ale určite vás nebude nepríjemne chladiť, ako to zvykne bývať u iných modelov. Podotýkame, že chladenie notebooku je pasívne, procesor tejto série nevyžaduje aktívne chladenie formou ventilátora.

Hodnotenie

+ symetrická konštrukcia veka a základne, pevné pánty, celková rýchlosť notebooku
– klávesnica bez podsvietenia

Cena: 1449 EUR
Zapožičal: Acer

Verdikt

Acer Spin 7 je šikovný nástroj v režime notebooku aj tabletu. Najvyššia séria sa po konštrukčnej stránke podarila. Je to rýchly stroj, škoda len chýbajúceho podsvietenia klávesnice.

Tabuľka technických parametrov notebooku:

Model notebooku / ParameterAcer Spin 7
ProcesorIntel Core i7-7Y75 1,3 ÷ 3,6 GHz, 4 MB cache (max. 4,5 W TDP)
Operačná pamäť8 GB DDR3
Pevný diskKingston 256 GB SSD
Displej14″, dotykový, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel HD Graphics 615
Porty2 × USB-C, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]325 × 229 × 11
Skutočná hmotnosť [kg]1,26
Záručná doba [mesiacov]24
ZapožičalAcer
Cena (EUR s DPH)1449

Tabuľka výkonnostných testov notebooku:

Model/ParameterAcer Spin 7
PCMark 82838
Home accelerated score2838
Work accelerated scoreN/A
3DMark 111126
3DMark score1126
Graphics score1015
Physics score2985
Combined score1013
HD Tune Pro 5
Average speed [MB/s]303,9
Access time [ms]0,17
Batériové testy7:41
Powermark, Productivity test [hh:mm]7:41
Video Playback Time [hh:mm]3:05
Spotreba
Priemerná spotreba [W]17
Cena za rok [EUR]12,84
Teplota
V najhorúcejšom mieste, výkon [°C]46,7
Celkové zhodnotenie
Dizajn95%
Faktor mobility6,1
Komfort90%

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.