Spomedzi noviniek telefónov radu ZenFone predstavil výrobca aj model Max.

Je to smartfón typicky určený pre používateľov vyžadujúcich dlhú výdrž. Daňou bude zvýšená hmotnosť zariadenia. Celková robustnosť však prestane prekážať, akonáhle zistíte, že telefón vydrží až tri dni prevádzky a dva dni vyššieho zaťaženia. Kapacita akumulátora na hodnote 5000 mAh je poznať, a to aj v úspornom režime. Telefón nebude treba tak často nabíjať a kto každý deň cestuje, má teraz ideálnu voľbu práve v podobe tohto modelu.

Telo je z plastu, no orámovanie sa podobá na kov. Výrazne to pomáha najmä dizajnovej stránke. Takisto sa nám páčila zadná strana s miernym pogumovaním. Vďaka nej sa telefón dobre drží v ruke a výsledná imitácia kože tiež vyzerá dobre. Rozmiestnenie ovládacích prvkov je štandardné, na zadnej strane nájdete aj laserové zaostrovanie. Je rýchle a využijete to najmä pri fotení. Škoda len, že fotoaparát nezaostrí vždy správne hneď po zapnutí. Aj napriek tomu, že je tu samostatný model s názvom Zoom, ktorý sa na fotenie špecializuje, model Max má čo ponúknuť. Rôzne efekty na fotenie v noci, rýchleho alebo spomaleného pohybu, či HDR určite využijete, a tak telefón nezaujme len silnou baterkou, ale aj fotoaparátom. Video nakrúca vo Full HD režime, a to v akceptovateľných 25 snímkach za sekundu.

ZenFone_Max_ZC500KL_2_web2016_3_nowat

Nadstavba systému ZenUI aj v tomto prípade vyladila systém do maximálnych detailov. Výrobca vylepšil aj spôsob riadenia energie. Je tu samostatné nastavenie pomeru výkonu a šetrenia. Môžete využiť maximálny výkon, inteligentné šetrenie alebo aj super úsporný režim. Počas testovania sme ho vyskúšali a po celom dni v tomto režime nezmizla z ikony baterky ani malá časť. Výrobca hovorí o maximálnej výdrži takmer 40 dní a tomuto tvrdeniu aj veríme. Áno, telefón sa vtedy nepoužíva, no ako sme už uviedli, je to super telefón na cestovanie. Napríklad aj tam, kde nebudete môcť zariadenie nabíjať. Káblom OTG navyše môžete nabíjať iné zariadenia. Kábel však nie je súčasťou balenia.

Reakcie telefónu sú občas pomalšie, to je dané procesorom. V zásade však nemáme modelu Max čo vytknúť. V tejto cenovej triede je to rozhodne zaujímavý dvojsimkový telefón s nadštandardnou softvérovou výbavou.

ZenFone_Max_ZC500_nowat

 

Hodnotenie

+ extrémna výdrž, slúži zároveň ako powerbanka, fotoaparát, laserové zaostrovanie, vyladený systém Zen UI
– občas pomalšie reakcie

Cena: 219 EUR
Zapožičal: ASUS

Prečítajte si aj recenziu ASUS ZenFone Go

Verdikt touchIT

ASUS ZenFone Max je svieži vietor v novej sérii telefónov predstavených touto značkou. Slovíčko Max charakterizuje maximálnu výdrž. Súhlasíme, toto je telefón s výdržou troch dní. Daňou je vyššia hmotnosť. Celkovo sa nám ale telefón páčil, Tip redakcie ho rozhodne neobišiel.

Parametre telefónu a výsledky benchmarkov:

Model telefónuASUS ZenFone Max
Operačný systémAndroid 5.0.2
Formát SIM kartyDual Micro SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [MB]2000 / 16 000
Procesor1,2 GHz, 4-jadrový, Snapdragon 410
Displej, počet fariebLCD IPS, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,5 / 720 × 1280
Regulácia podsvieteniaáno, automatická
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 64 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.0, BGN, áno, áno, nie
Modul GSM, 3GQuad Band, HSPA+, LTE
Fotoaparát / video13 MPx, autofocus / Full, 25 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 5000 mAh
Čas hovoru / úsporný režim [hod / hod]37,6 / 914
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]156 × 78 × 11 / 202
ZapožičalASUS
Cena [EUR s DPH]219
BenchmarkyVýsledky
AnTuTu Benchmark – Total score25489
PCMark for Android – Work performance3440
3DMark Sling Shot – Total score53
Graphic42
Physics701
Hodnotenie Výsledky
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava4/5
Rýchlosť3/5
Výdrž5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.