Moja obľúbená powerbanka na cesty.

Powerbanky dnes patria medzi príslušenstvo, ktoré je počas cestovania nutnosťou. Za posledné roky sa však zmenilo zameranie a účel týchto externých batérií. V minulosti boli určené primárne na nabíjanie smartfónov. Dnes si môžete vyberať z desiatok powerbánk, ktoré bez problémov nabijú aj váš notebook či viacero zariadení súčasne.

Považujem sa za náročného používateľa a snažím sa vyberať produkty, ktoré čo najviac vyhovujú mojim potrebám z hľadiska funkčnosti, dizajnu aj ceny. Nemám problém priplatiť si za kvalitu, avšak snažím sa hľadať optimálny pomer cena/výbava. Tieto kritériá som aplikoval aj pri výbere mojej novej cestovnej powerbanky.

Hľadal som takú, ktorá mi nabije vreckový počítač ROG ALLY a zároveň ju viem použiť ako záložný zdroj energie pre rôzne zariadenia počas služobných ciest.

Baseus Blade 100 WZdroj: TOUCHIT
Baseus Blade 100 W

Do kategórie optimálny pomer cena/výbava patria aj produkty značky Baseus, takže jej portfólio bolo v mojom užšom výbere. Na AliExpresse nájdete elektroniku od rôznych výrobcov a rozličných cenových kategórií, avšak iba málo z nich si dokázalo za posledné roky vybudovať takú dobrú povesť ako práve Baseus.

Aj preto jeho produkty kúpite vo viacerých českých a slovenských obchodoch a aj preto Baseus patrí dlhodobo medzi mojich najobľúbenejších a najspoľahlivejších predajcov v čínskom internetovom obchode.

Baseus Blade 100 W je powerbanka s rozmermi 162 × 134 × 18 mm a s hmotnosťou 506 gramov. Ponúka kapacitu 20 000 mAh a až 100 W nabíjanie. K dispozícii sú dva USB-C porty, ktoré slúžia na nabíjanie powerbanky alebo pripojených zariadení a dva USB-A porty. Celkovo môžete k powerbanke pripojiť až štyri zariadenia.

Baseus Blade 100 WZdroj: TOUCHIT
Baseus Blade 100 W

Tenký dizajn powerbanky mi vyhovuje, nakoľko ju môžem počas cestovania nosiť v prednom vrecku batoha CabinZero Classic a mám ju tak stále poruke. Takisto ju môžem bez problémov prenášať v samostatnej priehradke batoha XD Design Bobby Hero Small.

Baseus Blade 100 W obsahuje zabudovaný displej, ktorý informuje o aktuálnej kapacite powerbanky. Rovnako zobrazuje informáciu o aktuálnom výkone nabíjania pripojených zariadení a čas, koľko bude powerbanka ešte schopná dodávať energiu. Respektíve zobrazuje výkon nabíjania samotnej powerbanky a čas do úplného nabitia.

Powerbanka ponúka maximálny výkon 100 W z USB-C portu. Platí to pre oba USB-C porty. USB-A porty ponúkajú výkon maximálne 30 W. V prípade pripojenia viacerých zariadení sa výkon nabíjania inteligentne delí, pričom celkový výkon neprekročí 100 W.

Baseus Blade 100 WZdroj: TOUCHIT
Baseus Blade 100 W

Taktiež platí, že ak nabíjate zariadenie, ktoré vyžaduje iba 10 alebo 18 W nabíjanie, tak sa tomu výkon powerbanky automaticky a inteligentne prispôsobí – Baseus Blade podporuje štandardy USB Power Delivery 3.0, Quick Charge 4.0, FastCharge Procotol a SuperCharge Protocol. V praxi to znamená, že powerbanka ponúka rýchle nabíjanie pre Apple, Samsung, Huawei, Honor produkty, mnohé notebooky, tablety a ďalšie iné zariadenia.

Z praktického hľadiska oceňujem aj rýchle nabíjanie samotnej powerbanky. Tá podporuje nabíjanie výkonom až 65 W, takže v kombinácii so 65+ W napájacím zdrojom sa nabije v priebehu 1,5 až necelých 2 hodín.

Baseus Blade používam viac ako polroka. S powerbankou som absolvoval viacero ciest a využil som ju na nabíjanie notebooku, smartfónu, ROG ALLY a ďalších zariadení. V prípade ROG ALLY platí, že Baseus Blade predĺži výdrž o ďalšie cca 2 hodiny v 25 W Turbo režime a o ďalšie 3 až 4 hodiny v 15 W režime. Bez powerbanky je výdrž tohto zariadenia, ktoré je vybavené 40 Wh batériou, na úrovni 1 hodiny v 25 W režime a cca 2 hodín v 15 W režime.

ROG ALLYZdroj: TOUCHIT
Baseus Blade 100 W a ROG ALLY

Powerbanka sa v prípade nabíjania maximálnym výkonom zahreje, avšak nejde o nič neobvyklé a teploty nie sú extrémne. Výrobca ju vybavil viacerými ochrannými technológiami, ktoré zabránia jej prehriatiu alebo skratu.

Súčasťou balenia je aj 100 W USB-C kábel a za zmienku stojí fakt, že Baseus medzičasom uviedol na trh aj o niečo kompaktnejšiu verziu s názvom Baseus Blade HD. Tá má rozmery 134 × 134 × 20 mm a hmotnosť 444 gramov. Technológie, funkcie a výkon nabíjania sú v oboch prípadoch totožné.

Powerbanku Baseus Blade 100 W si môžete zobrať aj do lietadla.

Baseus Blade 100 WZdroj: TOUCHIT
Baseus Blade 100 W

Cena: 67 eur v dobe nákupu (s AliExpress zľavami)

Zapožičal: powerbanku som si zakúpil sám

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit