Technologicky nabité slúchadla z prémiových materiálov, s aktívnym odhlučnením a funkciou handsfree. Značka Beoplay robí luxusné veci. Dobre vyzerajú, no aj dobre hrajú. Priam vynikajúco a my sme boli zvedaví, ako sa používajú. To sa treba trochu učiť, ale na dotykové plochy si zvyknete a získate cit.

Teľacia koža tu nie je prekvapením. Je to už taká bežná vec, aspoň čo sa týka prémiových slúchadiel série H. Na dotyk príjemné polstrovanie mušlí, ktoré obopnú celé ucho, budete pociťovať aj pri nosení. Vo vnútri je pamäťová pena, ktorá sa prispôsobí tvaru hlavy a ušiam. Slúchadlá sa dajú nosiť niekoľko hodín bez toho, aby ste pociťovali nadmernú únavu a bolesť uší. Hliníková konštrukcia je pevná a vyvážená. Slúchadlá nepadajú z hlavy a držia stabilne. Sú ale viac určené na sedenie, prípadne nejaké to premiestňovanie sa, nie na dlhé chodenie po meste.

Názov modelu / Technické parametreBeoplay H9i
Typdrôtové / Bluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž batérie [hod.]18 s BT + ANC
Nabíjací konektorUSB-C
Hmotnosť [g]291
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon3/5
Cena [EUR s DPH]499

Extra záležitosťou je dotyková plocha na pravom slúchadle. Kruhovým pohybom pridávate alebo uberáte hlasitosť, pohybom do strán prechádzate medzi skladbami a vertikálnym pohybom aktivujete ANC alebo tzv. transparentný režim. Ten zapne mikrofóny a zreteľne počujete, čo sa deje vo vašom okolí. Ideálne na to, aby ste nepremeškali napríklad dôležité hlásenie na letisku. Režim sa dá nastaviť na úplnú priepustnosť bez hudby alebo na ďalšie dva stupne, ktorým sa prispôsobí hlasitosť hudby samotnej.

Dajú sa používať v režime s Bluetooth alebo s audiokáblom. ANC funguje aj v režime s káblovým pripojením. Prepínač je na pravej mušli kombinovaný s prepínačom na aktivovanie Bluetooth. Dotyková plocha funguje len pri bezdrôtovom pripojení. Využiť môžete aj mobilnú aplikáciu a ekvalizér Tone Touch na prispôsobenie reprodukcie hudby. Nabíjajú sa cez USB-C kábel, používať sa dajú aj vo vypnutom stave.

Aplikácia Beoplay zobrazí všetky spárované slúchadlá. Na obrázku aj špeciálny režim ekvalizéra Tone Touch, výborná vec.

Avšak so zapnutým ANC hrali oveľa lepšie, čo veľmi nebýva zvykom. Rarita, ktorá nás prekvapila a reálne donútila udržiavať slúchadlá s nabitou batériou. Reprodukcia bola vyladená a zreteľná s odpovedajúcou dynamikou. Po zvukovej stránke sú bezchybné, detailné a plné vyvážených basov. Kupujete si kvalitne hrajúci a vyspelý produkt. Po zložení z hlavy sa hudba automaticky pozastaví. Nasadením naspäť bude hudba pokračovať. Super, čo poviete?

thumbs-up-icon

Výhody

  • prémiové materiály
  • vynikajúci zvuk
  • úroveň odhlučnenia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • minimálne vlastné odhlučnenie reprodukcie

Verdikt

Beoplay H9i sú špičkové slúchadlá s detekciou zloženia z hlavy. Jemná koža, pamäťová pena v náušníkoch a nádherné zvukové podanie. Prekážalo nám ale minimálne odhlučnenie vlastnej reprodukcie. Budete s nimi rušiť okolie. Cena mohla byť o 50 eur nižšia.

Zapožičal: Beoplay

Cena: 499 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.