Tieto slúchadlá sa nám zapáčili nielen svojím charakteristickým „Bose“ zvukom, ale aj tým, ako sa používali.

Na pohľad bežné slúchadlá, no pri bližšom ohmataní sa nám páčilo ich pogumované vyhotovenie a takisto aj kábel. Ten prenáša len minimum interferencií. Ak máte radšej klasické slúchadlá s káblom, tieto budú vhodným adeptom.

Sú plne vybavené, a tak v balení nájdete okrem vrecka na prenášanie aj vymeniteľné nadstavce. Tie sú v balení tri, vrátane nadstavcov na slúchadlách. Vyberiete si tie, ktoré vám budú veľkosťou sedieť.

SoundSport sú vhodné aj pre tých, ktorým vadí typický in-ear model a nechcú si hlbšie do zvukovodu zasúvať silikónové návleky. V našom prípade nám vyhovuje práve vyššie popisovaný spôsob. To, čo použil Bose a majú aj iné značky, nám subjektívne prekážalo. Slúchadlá musia k uchu dokonale pasovať. V opačnom prípade aj jemné odchýlenie znamená počuteľnú stratu basov.

Takisto musíte poriadne a správne upevniť aretačnú gumu na tomto nadstavci. Tá sa bude po každom použití pohybovať a bude ju tak vždy treba znovu „zaklopiť“ v uchu. Páčilo sa nám, že výrobca pridal predlžovací kábel priamo do balenia. Ideálne, aby vám kábel nevytiahol slúchadlá z uší, ak budete mať telefón v teplákovej súprave. A teda pre bežné slúchadlá príliš ďaleko od hlavy.

Zvuk

Konštrukcia je jedna vec a uznávame, že sčasti subjektívne hodnotenie pri našom testovaní nemusí platiť pre každého. Zvuk je niečo, k čomu v zásade nemáme výhrady. Pri dostatočnej izolácii (teda najlepšom možnom nasadení) získate bohatý stereofónny zvuk. To bez výhrad. Možno stredy mohli byť detailnejšie. V praxi by ste to až tak poznať nemuseli, najmä pri vyššej silovej náročnosti. Dynamika basov je niečo, čo Bose robiť vie a platí to aj pre tento model.

Hodnotenie

+ vyhotovenie kábla a slúchadiel, pre niekoho použité nadstavce, kvalita zvuku
– nadstavce nemusia vyhovovať každému, potreba opätovného nastavenia úchytu pri každom použití

Zapožičal: BaSys.sk
Cena: 139 EUR

Verdikt

Bose SoundSport sú športové slúchadlá s veľmi dobrou reprodukciou. Ak chcete športové slúchadlá a nepotrebujete vyslovene bezdrôtové, toto je pravdepodobne najlepšia možná alternatíva. Vhodná tiež pre tých, ktorým vadia in-ear slúchadlá so zasúvaním silikónov hlboko do ucha.

Parametre a hodnotenie:

Názov modelu / Technické parametreBose SoundSport
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraI konektor
Výdrž akumulátora [hod.]N/A
Skutočná hmotnosť [g]19
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]139,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.