Skladacie a kompaktné slúchadlá cez hlavu.

Takto si predstavuje výrobca model, ktorý nazval Flex. Nám sa páčilo práve to, že sú to rozmerovo akceptovateľné slúchadlá aj na cestovanie. Prítlak na uši je jemný a slúchadlá sa naozaj dobre používajú.

Spomedzi testovaných modelov sú toto najpohodlnejšie supra-aural slúchadlá na uši. A to práve pri zmenšenom polomere mušlí vzhľadom na 32 mm meniče, by sme čakali vyšší prítlak. Jedno špecifikum navyše je možnosť výmeny plastových prvkov a zmeniť tak mierne vizuál mušlí. Kábel je plochý, typu Y, teda vedie z oboch mušlí. So slúchadlami sa dá telefonovať. Mikrofón s tlačidlom je umiestnený na ľavej strane kábla. Koženkové polstrovanie je jemné, na spojovacom oblúku je len minimálna molitanová výplň. Takže si môžete zvoliť kratšie vytiahnutie mušlí z oblúka a nebude vás v hornej časti nič tlačiť ani vyvolávať veľký odpor.

Hudobne je tu cítiť jemné zastretie, najmä v oblasti basov a výšok. Nízke tóny nie sú také dynamické, ako napríklad v prípade slúchadiel od Panasonicu. Sú vhodné aj na hlasité počúvanie hudby, vtedy sa celková reprodukcia jemne zlepší. Odhlučnenie nie je také silné a pri počúvaní budete miestami počuť aj pri hrajúcej hudbe stlačenie klávesov na klávesnici alebo zvuky okolia. A čo je nezvyčajné na tento typ slúchadiel, kábel prenáša interferenciu z jeho pohybov.

Hodnotenie

+ skladacie, stabilita zvuku, polstrovanie
– zastreté basy a stredy

Zapožičal: Creative
Cena: 39,99 EUR

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreCreative Flex
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]32
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Typ konektoraL konektor
Skutočná hmotnosť [g]122
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon3/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.