Bezdrôtové športové slúchadlá od Creative sú príjemným spestrením ponuky v tomto segmente.

Majú veľmi dobrú cenu a ešte lepšie sa nosia. Sú určené na skutočný šport, teda s výnimkou bazénových. Certifikácia IPX4 im dodáva odolnosť voči postriekaniu. Čiže keď sa s nimi spotíte, nepredstavuje to pre ne žiadny problém. Sú dostupné v troch farebných vyhovoreniach a kábel je potiahnutý ochrannou gumou. Zároveň, ako to už v tomto segmente býva, sú reflexné. Pásik, ktorým si ich umiestnite okolo krku, bude v tme pri osvetlení svietiť. V balení nájdete tri rôzne veľkosti silikónových návlekov. To je prvá možnosť prispôsobenia si ich podľa veľkosti zvukovodu.

Zároveň tu nájdete tri veľkosti aretačných gumových prvkov. To sú tie nadstavce, ktoré poznáte zo športových slúchadiel, aby vám lepšie držali v uchu. Konštatujeme, že tieto slúchadlá nám sadli do ucha na prvý raz a veľmi dobre sa používali. Pri športe držia pevne a v kancelárii nezavadzajú. Vlastne sme si tieto slúchadlá tak obľúbili, že sme ich používali nielen vonku, ale aj doma a v práci. Nezavadzajú vám a nikde netlačia.

Páčil sa nám aj spôsob nabíjania cez ovládací prvok na pravej strane kábla. Tam je microUSB konektor, ktorým sa nabíja 150 mAh akumulátor. Ten by mal podľa výrobcu vydržať 11 hodín prevádzky. Toto sme až tak nevyskúšali, už jedenásť hodín je dostatočná rezerva počas bežného používania. Nám vydržali slúchadlá tri dni používania z práce a do práce a niečo na domáce počúvanie. Na ovládacom prvku je okrem nabíjacieho konektora aj súprava tlačidiel na ovládanie hudby, hlasitosti a hovoru. Práve umiestnenie konektora do tohto prvku a nie do jedného zo slúchadiel sa nám veľmi páčilo.

Zvuk

Tvarovo aj zvukovo sú vydarené. Práve toto nás zaujalo. Nie je nič výnimočné, ak športové slúchadlá nehrajú celkom podľa vašich prianí. Tu je situácia iná a zvukovo majú vyváženú reprodukciu. Čisté stredy a výšky a dynamické basy. Kritéria na to, aby sa z nich stali univerzálne slúchadlá nielen pri športe, ale aj počas bežného nosenia a používania. Ak zvážime možnosť telefonovania, môžete ich za krkom nosiť celý deň.

Hodnotenie

+ reflexný pásik, spôsob nabíjania, kvalita zvuku, odolnosť, pohodlné nosenie
– žiadne podstatné

Zapožičal: Creative
Cena: 59 EUR

Verdikt

Creative Outlier Sports sú cenovo viac ako dostupné športové slúchadlá. Creative ukázal, že vie robiť nielen veci na domáce počúvanie a pre hráčov. Zaujali nás kvalitou zvuku a tým, ako pohodlne sa nosia.

Parametre a hodnotenie:

Názov modelu / Technické parametreCreative Outlier Sports
Typbezdrôtové, Bluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
Výdrž akumulátora [hod.]11
Skutočná hmotnosť [g]16
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]59,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Bose SoundSport: Športové slúchadlá s pogumovaným vyhotovením a káblom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.