Monitor HP ENVY 27s je v mnohom podobný modelu HP 27f, avšak ide o jeho pokročilejšiu verziu, ktorá je určená náročnejším používateľom.

Najhlavnejším rozdielom medzi oboma monitormi je rozlíšenie 4K a ešte lepšia presnosť zobrazenia farieb. ENVY 27s pokrýva 99 % farebného priestoru sRGB.

HP ENVY 27s má antireflexný IPS panel s už spomenutým 4K rozlíšením. Maximálny jas dosahuje až 350 cd/m2, v tomto smere monitor od HP chválime. Kontrast má pomer 1300 : 1 a frekvencia obrazovky je 60 Hz.

Dizajn je veľmi štýlový, monitoru svedčí tmavá farba stojana aj spodného rámika. Okolo troch strán sú však rámiky veľmi tenké, rovnako ako v prípade HP 27f. Rozdiel medzi oboma monitormi vynikne najmä pri pohľade zboku, ENVY 27s je o poznanie hrubší. Je to však dané aj pokročilejším displejom.

Stojan umožňuje iba zmenu natočenia, ovládanie nastavení zabezpečujú hardvérové tlačidlá na pravej zadnej strane, hneď pri boku. Výbava portov je základná – dvojicu HDMI 2.0 portov dopĺňa DisplayPort.

Je veľká škoda, že americká verzia monitora obsahuje aj USB-C prepojenie a v u nás predávanej verzii tento port nenájdete. Dvojnásobne to zamrzí, keď na jeho existenciu upozorňuje aj manuál. Funkcie a ponuka nastavení je totožná ako v prípade modelu HP 27f. Je teda potrebná základná znalosť angličtiny alebo iného cudzieho jazyka.

thumbs-up-icon

Výhody

  • nádherný dizajn
  • kvalitný obraz

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • obmedzené možnosti stojana
  • menu iba v cudzom jazyku
  • európska verzia neobsahuje USB-C port

Verdikt

HP ENVY 27s je monitor, ktorý chce zaujať kombináciou štýlového minimalistického dizajnu a kvalitného displeja s vysokým rozlíšením. Ponúka základnú portovú výbavu, škoda absencie USB-C portu v európskej verzii.

Cena: 469 EUR

Zapožičal: HP

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit