HyperX Alloy Origins je špičková mechanická herná klávesnica, ktorá je zameraná najmä na samotné hranie. Neponúka veľa extra funkcií, avšak jej spracovanie je prémiové a zážitok z hrania a používania je vynikajúci.

HyperX Alloy Origins je kompaktná klávesnica, výrobca sa snažil minimalizovať jej rozmery natoľko, ako to len bolo možné. Konštrukcia je z hliníka, čo zabezpečuje vysokú odolnosť a tiež aj rozumnú hmotnosť. Podobne ako Hama uRage Ergo 1H, aj táto klávesnica je prispôsobená na prenášanie. Nedá sa zmenšiť, avšak má odnímateľný USB-C kábel, čo uľahčuje jej nosenie so sebou.

HyperX Alloy Origins využíva mechanické spínače, ktoré si navrhol priamo HyperX. Pocitovo nám pripomínajú červené Cherry MX spínače. Klávesnica nie je prehnane hlučná, avšak počas hrania alebo rýchleho písania ju budete počuť.

Hyperx.jpg – HyperX Alloy Origins je špičková mechanická herná klávesnica

Ako je už dnes zvykom, klávesnica ponúka aj farebné podsvietenie. Samostatné multimediálne klávesy nemá a rovnako ani žiadne extra klávesy. Budete musieť využiť kombináciu funkčného klávesu a F1 až F12. Rovnako nie je k dispozícii ani USB hub, ktorý je súčasťou niektorých drahších herných klávesníc. Táto funkcia nám nechýbala.

Počas testovania sme ocenili tri úrovne nastavenia náklonu, tie by mali vyhovieť každému hráčovi. K dispozícii je tiež interná pamäť pre tri profily a softvér pre úpravu nastavení. V tomto smere nemáme výhrady, HyperX Alloy Origins ponúka presne to, čo sme očakávali. Samozrejmosťou je aj herný režim, ktorý znefunkční Windows klávesu či Anti-Ghosting a N-key rollover funkcie.

Do pozornosti dávame aj menšiu vzdialenosť medzi klávesmi, chvíľu sme si na ňu zvykali. A výrobca elegantne vyriešil zobrazovanie indikátorov zapnutého Caps Locku či numerickej klávesnice – tie sa zobrazujú na malom displeji.

Z hľadiska herného zážitku nemáme k HyperX Alloy Origins pripomienky. Ide o kvalitnú klávesnicu, ktorá uspokojí aj náročných hráčov. Cena je trochu vyššia, avšak na pomery prémiových mechanických klávesníc nie je prehnaná.

Cena: 115 eur

Zapožičal: HyperX

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit