Herné slúchadlá spoločnosti HyperX dosiahli v našich testoch v minulosti rôznorodé výsledky. Od mierne nadpriemerných až po výborné. Avšak Cloud Alpha sú slúchadlá, ktoré si zaslúžia maximálne ocenenie, a to aj napriek tomu, že na prvý pohľad sa výraznejšie neodlišujú od predchádzajúcich modelov. HyperX sa jednoducho drží zaužívaného dizajnu.

Cloud Alpha však kombinujú špičkovú konštrukciu s výbornou ergonómiou čo oceňujeme. Hlavový oblúk je z hliníka, dopĺňa ho na dotyk príjemná a jemná koženka. Tá pokrýva oblúk aj samotné náušníky. Headset sa nám nosil pohodlne, v našom prípade ideálne lemoval uši. Slúchadlá od SteelSeries sú trochu širšie, čo môže niekomu vyhovovať viac. Záleží od vašich preferencií, každopádne Cloud Alpha v tomto smere príjemne prekvapili. Nečakali sme, že budú až také pohodlné.

HyperX Cloud Alpha sú štandardné stereo slúchadlá. Priestorový zvuk neponúkajú ani vo virtuálnej podobe. V balení nájdete odnímateľný kábel s ovládacím panelom a 3,5 mm konektorom na oboch stranách. Kábel má dĺžku 1,3 m a okrem regulovania hlasitosti môžete vypnúť alebo zapnúť mikrofón. Ten je takisto odnímateľný, je potrebné ho manuálne pripojiť. Súčasťou balenia je tiež 2 m kábel so samostatnými 3,5 mm konektormi pre mikrofón a slúchadlá. Ten využijete pri pripojení slúchadiel k počítaču. Balenie obsahuje aj vrecúško na prenášanie slúchadiel. Nie je vystužené, takže ich v preplnenej batožine príliš neochráni.

Dôvod, prečo získali Cloud Alpha tip redakcie, je kvalita zvuku. Využívajú 50 mm meniče a technológiu dvoch komôr. Jedna komora reprodukuje basy, druhá stredy a výšky. Výsledkom je skvelý zvuk s výbornými, avšak nie prehnanými basmi a najmä reprodukciou bez skreslenia. Chválime aj maximálnu hlasitosť slúchadiel, ktorá je nadštandardne vysoká.

Cloud Alpha sme si počas testovania obľúbili nielen pri hraní hier. Sú výborné aj ako viacúčelové slúchadlá na počúvanie hudby a sledovanie filmov. Dokonca si ich vieme predstaviť aj ako slúchadlá na cestovanie. Pokiaľ teda hľadáte viacúčelové slúchadlá, HyperX Cloud Alpha odporúčame na hranie – za predpokladu, že sa zaobídete bez priestorového zvuku, ale aj na iné aktivity.

thumbs-up-icon

Výhody

  • výborný zvuk
  • kvalitná konštrukcia
  • flexibilita

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • absencia priestorového zvuku

Cena: 99,99 EUR

Zapožičal: HyperX

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit