Ak by sme si mali vybrať herné slúchadlá do 100 eur, ktoré by sme si kúpili, zvolili by sme model HyperX Cloud Alpha.

Testovali sme ho v prvom tohtoročnom vydaní magazínu TOUCHIT a na slúchadlách sme ocenili celkovú kvalitu vyhotovenia ako aj všestranne kvalitný zvuk. Je výborné, že aj novinka HyperX Cloud Flight prináša takmer identickú kvalitu a k tomu bonus v podobe bezdrôtového pripojenia.

HyperX Cloud Flight ponúkajú výborný komfort. Slúchadlá sú ľahké a hoci sa to na prvý pohľad či dotyk nezdá, sú vyrobené z plastu. Kvalita konštrukcie je však výborná a slúchadlá pôsobia prémiovým dojmom. Most slúchadiel je kovový pre lepšiu odolnosť. Je praktické, že náušníky sa dajú otočiť o 90°, vďaka čomu môžete HyperX Cloud Flight pohodlne nosiť aj okolo krku a nič vám nebude prekážať. Veľkosť samotných náušníkov je subjektívne ideálna, slúchadlá boli komfortné aj počas dlhšieho používania.

V balení okrem headsetu nájdete USB vysielač pre bezdrôtové pripojenie k počítaču, odnímateľný mikrofón a kábel s 3,5 mm konektorom na oboch koncoch. Jeden konektor pripojíte do slúchadiel, druhý do zariadenia s 3,5 mm jackom – či už ide o počítač, mobilné zariadenie alebo ovládač od hernej konzoly. Vďaka tomu môžete využívať slúchadlá v kombinácii s množstvom zariadení. Bezdrôtovú konektivitu si však užijete iba na počítači a konzolách PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Dôležitá informácia je tiež to, že mikrofón funguje iba v rámci bezdrôtového pripojenia.

Na HyperX Cloud Flight oceňujeme okrem výborného pohodlia pri používaní aj kvalitný zvukový prejav, a to bez ohľadu na spôsob pripojenia. Na rozdiel od HyperX Cloud Alpha tieto slúchadlá neponúkajú dvojkomorové meniče, avšak zvuk je detailný a široký, s dobrou dynamikou a bohatými basmi. Vďaka tomu ide o všestranne použiteľné slúchadlá – sú vhodné nielen na hranie, ale aj na počúvanie hudby či sledovanie filmov. Zvukové efekty vyniknú bez ohľadu na to, aký obsah práve sledujete a je výborné, že slúchadlá pomôžu dobre určiť aj pohyb vašich súperov počas hrania.

Dodajme, že slúchadlá ponúkajú 30-hodinovú výdrž na jedno nabitie. Nabíjajú sa micro USB káblom a na jednotlivých slúchadlách obsahujú reguláciu hlasitosti, resp. tlačidlo na zapnutie a vypnutie mikrofónu.

thumbs-up-icon

Výhody

  • 30-hodinová výdrž na nabitie
  • kvalita zvuku v hrách aj pri iných činnostiach
  • výborný komfort pri používaní
  • možnosť káblového pripojenia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • mikrofón funguje iba v bezdrôtovom pripojení

Hodnotenie

Headset HyperX Cloud Flight si nás získal kombináciou dizajnu, konštrukcie a funkcionality. Zvuk je výborný a praktické je, že tieto slúchadlá môžete používať aj v bezdrôtovom režime. Reprodukciu zvuku sme si obľúbili nielen pri hraní, ide o veľmi dobré slúchadlá so zameraním na všestrannú činnosť. V rámci testovaných modelov je toto náš favorit.

Cena: 112,99 €

Zapožičal: HyperX

Prečítajte si aj:

Recenzia HyperX Cloud Alpha: Stereo slúchadlá pre hráčov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit