Stereo reproduktory Quantum Duon pochádzajú z herného radu JBL Quantum.

Tie môžete pripojiť k počítaču, notebooku a ku konzole PlayStation prostredníctvom priloženého USB kábla a k ľubovoľnému zariadeniu s 3,5 mm jackom pomocou priloženého jack-jack kábla. K dispozícii je takisto pripojenie cez Bluetooth, ktoré využijete v prípade mobilných zariadení a eventuálne aj v prípade notebooku a počítača – ak obsahuje Bluetooth konektivitu.

Ak je to však možné, k počítaču ich odporúčame pripojiť cez USB kábel. Reproduktory využívajú Bluetooth vo verzii 4.2.

Quantum Duo sú pomerne ťažké reproduktory. Každý z nich má hmotnosť 2,8 kg, rozmery sú 210 × 89 × 176 mm. Obsahujú zabudované farebné podsvietenie, ktoré je nastaviteľné. Môžete si meniť intenzitu v troch stupňoch, prípadne podsvietenie úplne vypnúť.

Takisto je možné nastaviť jednotlivé farby alebo režim, kedy sa podsvietenie farebne dynamicky mení. K dispozícii sú tri režimy podsvietenia – stabilné svietenie a dva efekty, ktoré sa prispôsobujú zvukovému výstupu. Ak počúvate hudbu, podsvietenie sa dynamicky prispôsobuje tempu a keď hráte napr. Counter-Strike, farebné efekty sa menia podľa intenzity streľby či výbuchov. JBL Quantum Duo neponúka softvér a podsvietenie nie je možné synchronizovať s ostatným herným príslušenstvom.

Podsvietenie je jednou z kľúčových vlastností herných audio produktov a druhou dôležitou funkciou je funkcia priestorového zvuku. Quantum Duo ponúka virtuálny priestorový zvuk s technológiou Dolby Digital, ktorý plní svoj účel a využijete ho pri hraní či sledovaní filmov. Vtedy ponúka lepší zážitok a zvýrazňuje zvuk v priestore, čo oceníte napríklad pri hraní spomenutého Counter-Striku.

Každý reproduktor obsahuje 2,5“ woofer a 0,75“ tweeter na kvalitné podanie basov aj výšok. Výkon je na úrovni 20W RMS. So zvukovým podaním reproduktorov sme boli spokojní a to pri nielen pri hraní, ale aj pri počúvaní hudby či bežnom používaní. Chválime aj vysokú maximálnu hlasitosť, s týmito reproduktormi si spravíte doma diskotéku. Hoci, v prípade maximálnej hlasitosti sa prejavia obmedzenia ich výkonu.

Pravý reproduktor obsahuje koliesko na reguláciu hlasitosti a ovládacie prvky na zapnutie/vypnutie priestorového zvuku a prispôsobenie svetelných efektov. Tento reproduktor takisto obsahuje napájacie tlačidlo, výstup pre slúchadlá a tlačidlo na zapnutie Bluetooth pripojenia.

Cena: 159 €

Zapožičal: www.jbl.sk

JBL Quantum Duo

JBL Quantum Duo, Zdroj: JBL

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit