Model Xtreme je najväčší v našom teste.

Tomu odpovedá aj zvuk. Telo reproduktora je oválne a zvuk sa šíri z prednej časti, kde je umiestnené aj logo výrobcu. Látkový poťah ho chráni pred náhodným pofŕkaním. Zašpinenie reproduktora nie je problém. Môžete ho umyť pod tečúcou vodou. Zároveň chráni aj prístup ku konektorom na zadnej strane. Na to, aby ste sa k nim dostali, je potrebné použiť odopnutie cez zips.

Tu sa nachádzajú dva USB porty na nabíjanie zariadení (1 zariadenie × 2 A alebo 2 zariadenia × 1 A), AUX vstup a konektor na napájanie cez adaptér. Ten však tak často potrebovať nebudete. Xtreme má totiž 10 000 mAh batériu a vydrží až 15 hodín prehrávania. Horná časť má ovládacie tlačidlá a hliníkové oká po bokoch na pripevnenie popruhu. Reproduktor si tak budete môcť ľahšie prenášať.

Popruh je podobný ako pri notebookových taškách. Xtreme umožňuje aj telefonovanie a má vstavaný mikrofón s filtrovaním šumu a ozvien. Tlačidlo JBL Connect umožní prepojiť kompatibilné reproduktory do seba, napríklad aj s modelom Flip 4 v tomto teste.

Reproduktor vydáva poriadny zvukový výkon najmä vďaka dvojici pasívnych meničov po bokoch. Tie pod akustickým tlakom vibrujú. S priemerom 63 mm na každý nejde o žiadnych drobčekov. V prednej časti sú dva výškové meniče s priemerom 35 mm. V spodnej časti vpredu na valcovitej časti vidíte päť bielych LED diód ukazujúcich stav akumulátora.

Reproduktor je dobre vyvážený a bude stabilne stáť na svojich nožičkách v spodnej časti. Pripojiť môžete až tri zariadenia Bluetooth a prehrávanie začne z toho, ktoré posledné pustí signál do reproduktora.

Tlačidlá ovládania na hornej strane modelu JBL Xtreme

Zvuk

Hudobná stránka reproduktora je niečo, čo vás rozhodne prekvapí. Ak niečo odporúčame na voľné priestranstvo, tak je to Xtreme. Silné, hoci miestami tvrdé basy si vychutnáte aj s vyššou hlasitosťou. Práve pri vyššej hlasitosti vyžmýkate z reproduktora maximum. Výšky sú ideálnym doplnkom a nesnažia sa preraziť celkovú reprodukciu. Všimli sme si takisto podanie stredov. Bezpečne ich rozpoznáte a zistíte, že hudba, ktorá sa z tohto modelu šíri, je vyvážená v každom smere.

TOP argument

  • Silný zvukový prejav

Hodnotenie

+ odolné telo, látkový poťah, nabije dve zariadenia naraz, vyvážený zvuk, silné basové meniče
– tvrdšie basy

Certifikácia odolnosti – proti ošpliechaniu vodou

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 259 EUR

Verdikt

JBL Xtreme je rozmerovo väčší, ale ten zvuk stojí za to. JBL dokáže robiť prenosné reproduktory a hudba je na prvom mieste. Nebudú chýbať citeľné basy, no zase nie na úkor ostatných zložiek zvuku. Keby boli mäkšie a dynamickejšie, tento reproduktor by sme velebili. Aj tak ale ide o solídny model, na ktorý sa budete môcť spoľahnúť.

Parametre a hodnotenie:

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Xtreme
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]70 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]40
Aux ináno
Bluetooth4.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba
Kapacita batérie [mAh]10000
Výdrž batérie [h]15
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]126 × 283 × 122
Skutočná hmotnosť [g]2,124
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]259

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu prenosných reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL Flip4: Prenosný reproduktor, na ktorý sa budete môcť spoľahnúť

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.