Tieto univerzálne slúchadlá sú použiteľné bezdrôtovo ako aj s káblom.

To znamená, že sa dajú použiť aj bez nabitého akumulátora. Pri bezdrôtovom prenose je jeho výdrž do 8 hodín a výrobca hovorí o 180 hodinách pohotovostného režimu. Slúchadlá sú zároveň handsfree, vybavíte cez ne telefonáty. Malé a nenápadné tlačidlá na ovládanie sú na pravej mušli. Ich tvarovanie sa nám páčilo a ľahko nahmatáte tlačidlo na pozastavenie hudby alebo prijatie hovoru.

Nižšie položené na tomto jednom plastovom ovládači nájdete tlačidlá na úpravu hlasitosti. Všetko je na pravej mušli. Teda aj 3,5 mm audiokonektor a microUSB konektor na nabíjanie slúchadiel. Konštrukcia umožňuje sklopenie mušlí.

Na to, že sú to slúchadlá so spojovacím mostom, majú kompaktný vzhľad. Oblúk vedie tesne okolo hlavy a zúžený profil je aj po bokoch. Konštrukčné uchytenie mušlí je zosilnené oceľovým prvkom, no zároveň je tu silnejší prítlak. Pre používateľov citlivých na silu prítlaku to môže byť problém. Pri chôdzi budú lepšie držať a zároveň dobre izolovať okolité zvuky. Koženkové polstrovanie bude treba pri dlhšom nosení vetrať.

Hudobne majú príjemný zvuk. Do toho spadajú dynamické basy ako aj prekreslené stredy, no prenikavejšie výšky. Občas ich bude treba stiahnuť ekvalizérom, inak vám budú drancovať uši. Slúchadlá zvládajú reprodukciu rozšíreného sterea. Kto sa rád hrá s efektami, tieto slúchadlá ocení. Umožnia experimentovanie a nakoniec ani nestoja veľa.

Hodnotenie

+ dynamika zvuku, zmenšená konštrukcia na tento typ slúchadiel, ovládanie a výdrž 250 mAh akumulátora
– silný prítlak, miestami prenikavé výšky

Zapožičal: Lamax
Cena: 44 EUR

Verdikt

Lamax Beat Blaze B-1 sú cenovo veľmi dobre postavené slúchadlá v plnej výbave. Vychutnáte si dobrú dynamiku zvuku, no občas aj silnejšie výšky. Pozor na prítlak, komu vadí silnejšie pritlačenie mušlí na hlave, tomuto modelu by sa mal vyhnúť.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreLamax Beat Blaze B-1
Typdrôtové / Bluetooth 2.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraI konektor
Skutočná hmotnosť [g]124
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Creative Flex: Ultra pohodlné slúchadlá aj na cestovanie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.