Reproduktor Street ST-1 má pekný a mierne tradičný vzhľad.

Jemné zaoblenie a podlhovastý tvar sa nám páčil. Takisto aj plastová konštrukcia, ktorá je celá obopnutá kovovou mriežkou. Tu výrobca použil dva meniče na prednej strane a jeden pasívny na zadnej. Ten slúži na zvýraznenie nízkych tónov.

Ovládanie je na hornom paneli. Posúvanie skladieb a úprava hlasitosti sa robí na tých istých dvoch tlačidlách. Pri dlhšom podržaní sa upravuje hlasitosť. Prijali by sme radšej oddelené tlačidlá. Tlačidlo M prepína medzi režimami, pričom vždy sa použijú len tie, ktoré sú dostupné. To znamená, že bez pripojeného AUX kábla a bez karty microSD s vlastnými skladbami sa budete prepínať len medzi Bluetooth a FM rádiom. Áno, je tu aj rádio, nám sa však nepodarilo okrem „morského šumu“ naladiť žiadnu stanicu. Otázkou je, či vôbec musí mať reproduktor FM funkciu.

Slot na pamäťovú kartu je v zadnej časti s portom microUSB na nabíjanie a USB-A na pripojenie telefónu a jeho nabíjanie. Reproduktor zároveň poslúži ako powerbanka. V tejto časti je zároveň AUX konektor a vypínač.

Opäť apelujeme na lepšie ozvučenie povelov. Ak totiž vyberiete nejaký režim, napríklad AUX, ozve sa síce takmer vábny ženský hlas s jemným britským akcentom. Kedy už konečne výrobcovia pochopia, že toto môže byť pre niekoho rušivé? Stačilo by nám cinknutie alebo jemný zvuk cvaknutia. Sprievodným hlasom sme za tie roky neprišli na chuť, výrobcovia sa ich však nie a nie vzdať.

Zvuk

Po hudobnej stránke ho hodnotíme ako priemerný. Má tvrdšie basy, za to však efektne zvýraznené zadným radiátorom. Má plnú výbavu, poslúži ako handsfree a páčil sa nám aj jeho podlhovastý dizajn. Nie je dokonalý a výrobca si to uvedomuje. Cena 33 eur je neprekonateľná a v tomto prípade to je dobrá kúpa.

Hodnotenie:

+ tvar a vzhľad, vyvážená reprodukcia, nadštandardná výbava, 3,5 mm audiokábel priamo v balení
– FM rádio nevyhľadalo ani jednu stanicu

Cena: 33 €
Zapožičal: Lamax

Verdikt

Lamax Street ST-1 je reproduktor za super cenu. S týmto modelom získate slušnú kvalitu zvuku. Ten je v rámci možností pomerne vyladený. Iste, dalo by sa tu kritizovať podanie nízkych tónov alebo jemne nevýrazné stredy. S cenou 33 eur jeho kúpou neurobíte chybu.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaných reproduktorov:

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Street ST-1
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]10
Aux ináno
Bluetooth2.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]8
Ovládaniehlasitosť, hovory, vstupy, skladby
Vyhotovenieplast / kov
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]33

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia JBL Flip 4: Reproduktor, ktorý vás kvalitou zvuku rozhodne nesklame

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.