Fotografovanie a video

Fotoaparáty, hlavne ten zadný, nás prekvapil svojimi fotografiami. Za dobrých svetelných podmienok dokázal hlavný 13 Mpx snímač vytvárať pekné detailné fotky s výrazným bokeh efektom pri portrétoch. My sme fotili v pomere 16:9 a vtedy sa musíte uspokojiť s rozlíšením 9,7 Mpx. Aplikácia fotoaparátu je intuitívna s dobrým rozložením ovládacích prvkov a nájdete v nej všetko potrebné.

S ubúdajúcim denným svetlom a chýbajúcou optickou stabilizáciou fotky strácali na ostrosti a výsledná softvérová úprava dokázala vytiahnuť zo snímky maximum možnej ostrosti, ale na úkor vyššieho šumu. V danom segmente je to ešte akceptovateľné.

Snímky je možné zhotoviť aj tlačidlami pre reguláciu hlasitosti, ktoré poslúžia ako spúšť. K fotoaparátu sa dostanete aj rýchlym dvojitým stlačením napájacieho tlačidla. Tento úkon prebudí fotoaparát väčšinou do 2 sekúnd a je praktické ho využívať.

Sekundárny, alebo aj tzv. selfie fotoaparát, ponúka pri pomerne strán 4:3 rozlíšenie 5 Mpx. Svoj účel plní, ale je tu vidieť, že použitý snímač nedosahuje kvalít hlavného fotoaparátu. Video obidva fotoaparáty dokážu zhodne nahrávať v HD kvalite pri 30 snímkoch za sekundu. Video za fotkami výrazne zaostáva a nepodáva také dobré výsledky. Pri statickom snímaní scény video bude ešte dobré, ale pri pohyboch je zaostrovanie pomalé a nejaký čas trvá, kým znovu preostrí na nový objekt.

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: Konštrukcia a hardvér
2. strana: Softvér, konektivita a multimédiá
3. strana: Fotografovanie a video
4. strana: Verdikt a technické parametre

1 2 3 4

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.