Z tabletu Lenovo Yoga Tab 3 sme neboli nadšení. Yoga Tab 3 Plus si nás získal.

Problémom pôvodného Yoga Tabu 3 bolo, že oproti predchodcovi išlo o krok späť a prakticky všetky dôležité parametre boli horšie v porovnaní s Tab 2, pričom cena sa nemenila. Lenovo Yoga Tab 3 Plus našťastie prináša potrebné vylepšenia a už pri pohľade na parametre je jasné, že toto je multimediálny tablet, ktorý si zaslúži pozornosť.

Yoga Tab 3 Plus má 10,1-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 x 1600, procesor Snapdragon 652, 3 GB operačnú pamäť a 32 GB úložisko. Zachováva si špecifický dizajn, ktorým sa odlišuje od konkurencie. Konštrukcia Yoga tabletov je výnimočná tým, že je asymetrická a ľavý, resp. pravý okraj zariadenia (podľa toho ako tablet držíte) má tvar valčeka so zabudovaným stojanom.

Výhodou tohto riešenia je, že máte stojan vždy k dispozícii a takisto môžete tablet pohodlnejšie uchopiť jednou rukou. Nevýhodou je, že valček je vzhľadom k zvyšku tela pomerne hrubý. Má hrúbku 21 mm, pričom zvyšok konštrukcie dosahuje 9 mm.

Tablet má kovovú konštrukciu, pričom na chrbte sa nachádza na dotyk pohodlná koža. Na prednej strane si pod displejom všimnete zvukový systém, ktorý tvorí štvorica JBL reproduktorov. Šasi obsahuje aj 3,5 mm audiojack a USB-C konektor, ako aj slot na microSD karty.

Aj s režimom pre deti

Lenovo Yoga Tab 3 Plus má operačný systém Android 6.0.1. Oceňujeme, že nadstavba je pomerne strohá a výraznejšie nezasahuje do rozhrania systému. Lenovo sa v minulosti snažilo do Androidu zakomponovať funkcie, ktoré pripomínali systém iOS. S touto snahou sa však v prípade novinky už nestretnete a najvýraznejším doplnkom je tak možnosť aktivovať si bočný panel s rýchlymi nastaveniami.

V prípade Yoga Tab 3 Plus tabletu už nie je k dispozícii ani rozhranie viacerých okien, ktoré Lenovo v minulosti do svojich tabletov zabudovalo. Poteší však detský režim, pomocou ktorého môžete deťom nastaviť, ktoré aplikácie môžu používať a ako dlho.

Lenovo Yoga Tab 3 Plus je výborný multimediálny tablet. Výrobca vhodne skombinoval kvalitný displej s vysokým rozlíšením a nadštandardnou zvukovou reprodukciou. Procesor nie je najvýkonnejší na trhu, avšak bohato postačuje na multimediálne používanie a hranie hier. Chválime aj dlhú výdrž batérie. 12 hodín a 10 minút v prípade testu PCMark Work 2.0 je novým rekordom. Nabíjanie batérie je vďaka USB-C rýchle, za dve hodiny je tablet pripravený na používanie s plnou batériou.

Novinku od Lenova odporúčame, ak zvažujete 10-palcový Android tablet na zábavu a multimédiá a nehľadáte najlacnejšie riešenie. Tablet s 10-palcovou uhlopriečkou kúpite už od 200 eur, avšak v takom prípade treba robiť kompromisy. Yoga Tab 3 Plus ponúka na dnešné pomery optimálnu výbavu bez kompromisov. K dispozícii je aj LTE verzia za cenu 369 eur.

Cena: 329 EUR
Zapožičal: Lenovo

Plusy

+ Dizajn a konštrukcia
+ Rozlíšenie displeja
+ Kvalita reprodukovaného zvuku
+ Výdrž batérie
+ Detský režim

Mínusy

– Dizajn nemusí vyhovovať každému
– Zriedkavá chyba systému pri prechode do režimu spánku

Verdikt

Lenovo Yoga Tab 3 Plus je ideálny multimediálny tablet pre rok 2017. Jeho cena je o trochu vyššia, avšak z hľadiska pomeru cena/výkon ide aktuálne o najlepšiu voľbu bez kompromisov. Ak by sme si dnes kupovali tablet, toto zariadenie by bolo horúcim favoritom.

Parametre testovaného tabletu:

ModelLenovo Yoga Tab 3 Plus
Veľkosť, typ displeja a rozlíšenie10,1″, IPS, 2560 × 1600
Operačný systémAndroid 6.0.1
ProcesorQualcomm Snapdragon 652, 1,8 GHz, osemjadro
RAM a interná pamäť3 GB RAM, 32 GB / 23,43 GB k dispozícii
PortyUSB-C, microSD
Digitálna kameraZadná, 13 Mpx, predná, 5 Mpx
Rozmery a hmotnosť247 × 179 × 9, 0,64 kg / × 21 mm (najhrubší bod)

Výsledky testovania tabletu so systémom Android:

Model (OS Android)Lenovo Yoga Tab 3 Plus
AnTuTu – Total Score68113
AnTuTu – 3D Score18004
AnTuTu – UX Score23939
AnTuTu – CPU Score20067
AnTuTu – RAM Score6103
PCMark Work Performance / Work 2.05651 / 4300
3DMark Ice Storm Unlimited15158
3DMark Sling Shot / Extreme1267 / 831
PCMark Work 2.0 battery life12:08
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia4/5
Základná výbava/cena4/5
Dodatočná výbava a funkcie/cena4/5
Výdrž5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia ASUS Transformer Book T101HA: Tablet s pohodlnou klávesnicou a touchpadom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit