Skladacia klávesnica od Microsoftu je jedno z najlepších kompaktných riešení na trhu. Táto klávesnica má v zloženom stave rozmery 147 × 125 × 11 mm, takže ponúka výbornú mobilitu.

Zatvorenie klávesnice tiež funguje ako jej vypnutie, roztvorením sa automaticky zapne. Je to praktické. V otvorenom stave sa šírka klávesnice zväčší na 295 mm a hrúbka sa zmenší na 5 mm.

Univerzálna skladacia klávesnica od Microsoftu poteší podporou všetkých dôležitých operačných systémov. Podporuje systém Windows 8 a novší, Android 4.3+ a iOS 7+. Pre jednotlivé platformy je prispôsobené rozloženie klávesov, profil je možné zvoliť pomocou dedikovaného tlačidla. Ďalšou výhodou je, že klávesnicu môžete v jeden moment používať s dvoma zariadeniami súbežne. Komunikácia prebieha cez Bluetooth, medzi zariadeniami sa prepnete pomocou samostatných tlačidiel.

Vyhotovenie klávesnice je skvelé, chválime aj dizajn klávesov, ktoré majú v prevažnej väčšine plnohodnotné veľkosti. Na klávesnici sa píše pohodlne, chvíľu si však budete zvykať na niektoré nutné úpravy. Najviac nám prekážalo umiestnenie tlačidla B, ktoré sme si zvykli stláčať pravým ukazovákom, tu je však ešte v ľavej časti. Pár preklepom sa spočiatku asi nevyhnete, avšak faktom je, že Microsoft Universal Foldable Keyboard je zatiaľ najpohodlnejšie a najlepšie riešenie v segmente skladacej prenosnej klávesnice, akú sme mali doteraz možnosť používať.

Klávesnica obsahuje zabudovanú batériu, nabíja sa pomocou micro USB konektora. Na jedno nabitie dokáže fungovať až 3 mesiace. Pri používaní s počítačmi so systémom Windows môžu niekomu chýbať tlačidlá F1 až F12. Tie klávesnica neobsahuje, horný riadok je určený multimediálnym klávesom. Niekomu tiež budú chýbať klávesy ako Ins, Page Down, Home atď.

Verdikt

Microsoft Universal Foldable Keyboard je doteraz najlepšia cestovná skladacia klávesnica, akú sme používali. Ide o vhodný doplnok k smartfónom a tabletom, ktoré nemajú klávesnicu ako súčasť výbavy. Je výborne prenosná a ponúka prekvapujúco dobrý zážitok z písania.

Cena: 92,90 EUR

Zapožičal: Microsoft

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit