Fotografovanie

Fotenie s týmto smartfónom vám dá logicky viac možností, ako v prípade modelu Moto G5S s jedným fotoaparátom. Tu sa dá pracovať s hĺbkou ostrosti a špeciálnymi režimami. V tomto smere sa nám smartfón páčil. Najmä tým, že robí veľmi kvalitné fotografie. Menej už tým, že fotenie je pomalé.

Zrýchlite ho tým, že odstránite všetky aktívne aplikácie zo 4 GB pamäte. No aj tak doprajte čipu dosť času na spracovanie obrázka. Špeciálne pri veľmi tmavých fotografiách. Režim Slabé svetlo je vhodný tam, kde je nejaké svetlo, napríklad nejaká lampa. Za takmer úplnej tmy nefunguje. Vtedy už treba použiť blesk.

Najdôležitejšie vlastnosti fotoaparátu sú tieto režimy:

Selektívne zaostrenie – robí pekný efekt rozmazaného pozadia. Sila rozmazaného pozadia sa dá nastaviť. Zaujímavá vec je na tom to, že tieto úpravy môžete nechať na neskôr.

ČB režim – na jednej fotke sa dá vybrať, ktorá časť fotografie bude farebná a ČB. Ideálne pri kombinovaní na fotke so selektívnym zaostrením. Opäť postačí len ťuknúť na objekt. Zvyšok sa dopočíta automaticky.

Hlboký obraz – vďaka fotografii, ktorú odfotíte v režime hlbokého obrazu, môžete neskôr meniť pozadie za objektom v popredí. Automatika nie je neomylná ale funguje dobre. Ide viac-menej o doplnkový efekt, ktorý má pobaviť.

S kvalitou fotografií sme boli nadmieru spokojní. Večerné fotografie boli síce zašumené ale len pri bližšom pohľade. V štandardnej veľkosti 16 Mpx v pomere 16:9 boli na Full HD rozlíšení 14“ displeja zobrazené veľmi dobre.

Testovacie fotografie

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. OS a Moto rozšírenie
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a parametre

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.