Tak dobrý Moto telefón série G tu ešte nebol.

Poďme ale pekne poporiadku. Nebude celkom pre každého. Možno aj tým, že v rukách pôsobí ako telefón s väčším než 5,5“ displejom a to práve pre jeho zaoblenie bokov a zadnej časti. Toto je zároveň väčší smartfón z inovovanej série G5S.

Recenzie na predchodcov, na modely Lenovo Moto G5Lenovo Moto G5 Plus sme publikovali na našom webe. Takisto si môžete prečítať recenziu na menší model s 5,2“ displejom a jedným fotoaparátom – recenziu na Motorola Moto G5S nájdete takisto u nás na webe.

Testovali sme model, ktorého zlatistá farba má označenie Blush Gold.

Video predstavenie Moto G5S a Moto G5S Plus

Konštrukcia a vyhotovenie

Telo smartfónu je v unibody vyhotovení a je z hliníka. Výrobca si dal záležať na tom, aký dojem telefón vytvára. Zaoblenie je všade, kde to bolo čo i len trochu možné. Trochu to ale zväčšuje samotné telo. Oblé boky umožnia dobre držať telefón v ruke, prechod do zadnej časti zase vytvára pekný dizajn. Toto ale nie je nič, čo by bolo tak výnimočné, ako jemná priehlbina na logu M v zadnej časti.

Okrem toho, že to vyzerá naozaj netradične, má aj funkčnú úlohu. Keď telefonujete, môžete si do tejto kruhovej priehlbiny dať ukazovák a telefón sa bude lepšie držať. Takisto aj pri bežnom používaní jednou rukou budete toto logo vyhľadávať a zadnú stranu si tam prstom podopriete.

Zo zadnej strany viditeľne vystupuje ochranný kruh fotoaparátu. Ten je nielen dvojitý s rozlíšením 13 Mpx pre oba snímače ale má aj dvojtónový LED blesk.

Na bočnej hrane je slot na Nano SIM karty alebo kombináciu microSD karty. Toto je trochu prekvapenie pre tých, ktorí sú zvyknutí na skutočnú Dual SIM funkcionalitu. V tomto prípade totiž nie je možné mať v telefóne naraz dve SIM karty a ešte pamäťovú kartu. Zaujímavá je predná strana. Je tu multifunkčná čítačka odtlačkov a 8 Mpx fotoaparát tu má aj blesk.

Toto nebýva častým prvkom. Ochranné sklo displeja je Gorilla Glass 3 a je v 2.5D vyhotovení. Smartfón má aj ochranný nano poťah odpudzujúci vodu. Spodná hrana má microUSB konektor a mono reproduktor. Výrobca upustil od symetrického dizajnu a tak je mriežka len na jednej strane spodnej hrany. Ihneď teda viete, kde je umiestnený reproduktor.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. OS a Moto rozšírenie
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a parametre

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.