Dosť dobrý telefón za ešte lepši cenu, no nejaké chybičky sme našli.

Nedá sa povedať, že by išlo o chybičky krásy, telefón vyzerá nádherne. Aplikácie sa ale občas nesprávali tak plynule, ako by sme chceli. Telefón je určený predovšetkým pre tých, čo chcú kvalitný smartfón z radu g6, no 300 EUR za model moto g6 Plus sa im zdá veľa.

moto g6 vs moto g6 Plus

Model telefónuMotorola moto g6Motorola moto g6 Plus
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]3 / 324 / 64
ProcesorSnapdragon 450, 8-jadrový, max. 1,8 GHzSnapdragon 630, 8-jadrový, max. 2,2 GHz
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,7 / 1080 × 2160, 18:95,9 / 1080 × 2160, 18:9
Hlavný / predný fotoaparát12 Mpx f/1.8 + 5 Mpx12 Mpx f/1.7 + 5 Mpx
Batéria3000 mAh3200 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]154 × 72 × 8 / 167160 × 76 × 8 / 167
Cena [EUR s DPH]249299

Konštrukcia a hardvér

Trochu lepšie sa nám držal v ruke. Displej je síce v pomere 18:9, no plusková verzia sa nám občas zdala ozaj veľká. Tu máte rozumný rozmer 5,7“ s Full HD+ displejom. Trúfame si povedať, že je vhodný aj pre menšie ruky. Navyše tvarovanie, ktoré zvolila Motorola, dáva výraznú istotu pri držaní telefónu. Nijako sa nevyšmykuje z ruky. Spôsob zaoblenia bočných hrán je zvolený tak, aby sa dal zobrať ľahko aj zo stola. V skutočnosti mu ale pomáhaj aj vystúpený fotoaparát (konfigurácia 12 + 5 Mpx).

Vystúpenie je identické, ako pri väčšej verzii a nám sa páči. Možno bude mať svojich odporcov, ktorí budú na takéto umiestnenie nadávať. Má to ale ďalšie výhody. Zadný kryt je super šmykľavý a ostré lemovanie aspoň trochu zmierňuje celkovú klzkosť zadnej strany. Vyvažujeme a zároveň dodávame, že nevýhoda tohto lemovania je zachytávanie prachu. Budete potrebovať mokrú handričku, aby ste dokázali usadený prach v tesnom obvode utrieť. Prstom ho dole nedáte.

Ovládacie prvky aj kompletne navrhnuté telo zostalo tak, ako u väčšieho modelu. USB-C konektor na spodnej hrane, na kraji audio konektor a na jednej hrane tlačidlá na ovládanie, na druhej slot na Nano SIM karty. Žiadny hybrid a aj v tejto verzii sa dajú v telefóne použiť dve Nano SIM karty a pamäťová karta naraz. Chválime Motorolu za tento prístup, takisto aj za audio konektor.

Pod displejom je čítačka odtlačkov, ktorá sa dá použiť na ovládanie systému. Podporuje gestá a ak si tieto nastaveniach zvolíte, skryjú sa virtuálne tlačidlá. To je priestor navyše, ktorého už aj tak máte z podstaty Full HD+ displeja dostatok. Tým, že je čítačka dlhšia, lepšie sa na nej robia gestá potiahnutím prstov do strán. Čítačka je vhodná aj pre ľavákov. Stačí si gesto pre potiahnutím prsta upraviť v rozšíreniach Moto.

Nad displejom je 8 Mpx selfie fotoaparát. Reproduktor je nad displejom. Je klasický, ničím nevyniká. Určený viac na telefonovanie, prípadne počúvanie integrovaného FM rádia.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a hardvér
  2. Výbava, výkon, systém
  3. Fotografovanie a video
  4. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.