Fotografovanie

Fotoaparát dostal výraznú aktualizáciu. Fotí naozaj veľmi dobre, to aj v noci. Nie je tu žiadne špekulovanie ale 16 + 5 Mpx snímač. Teda hlavný objektív a pomocný, ktorý rozpozná hĺbku scény. Spravíte s ním efektné portrétové fotografie.

Podporuje rozpoznávanie objektov cez Google Lens a kreatívne režimy fotenia. Nechýbajú teda efekty ako Zvýraznená farba alebo napríklad Výrez, či animovaná fotografia (GIF) pod funkciou Kinematograf.

Najnovšie sme získali aktualizáciu aplikácie na fotografovanie. Motorola nielen že aplikáciu opravuje a čiastkovo vylepšuje ale prináša aj novinky. V tomto prípadne napríklad histogram pre manuálny režim alebo napríklad živé filtre. Instagramové efekty priamo počas fotografovania. Nie je potrebné robiť dodatočné úpravy neskôr.

Použitie režimu Zvýraznená farba:

Na zadnej strane je dvojtónový blesk, ktorý za určitých okolností využijete. Odporúčame ale fotiť prevažne bez blesku. Kvalita denných fotiek je výborná. Najradšej sme fotili v automatickom režime. Náročnejšie scény s tieňmi alebo v protisvetle sme vyvažovali vlastnou hodnotou expozície.

Nočné fotky sú zreteľné a najlepšie je to vidno na mestských fotkách s pouličnými lampami. Avšak sépiový odtieň, ktorým „nasiaknu“ cesty a budovy sa potom zlieva do výraznejšieho šumu. Oblohu pri západne slnka ale odfotíte výborne a s minimálnym efektom šumu. Je cítiť, že fotoaparát má optickú stabilizáciu.

Výrobca sa chváli ešte jednou vlastnosťou. Tou je digitálny zoom. Hovorí o tom, že mnohé fotky vyzerajú lepšie ako pri iných smartfónoch, ktoré majú skutočný, teda optický zoom. Presvedčte sa sami, digitálny zoom funguje perfektne. Algoritmus na spracovanie takto priblíženej fotky sa aplikuje pri 2× a väčšom priblížení.

Testovacie fotografie

Obsah recenzie

  1. Spracovanie a telo
  2. Technologické možnosti
  3. Systémová nadstavba Moto
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.