Model Hive XL klame telom. Ide o značne objemné slúchadlá, no napriek tomu sú typu supra-aural.

Teda s prítlakom na uši a do vnútorného kruhu sa vám uši nezmestia. Sme zvyknutí, že slúchadlá s prítlakom na uši bývajú s menšími mušľami. Našťastie, tu je mäkké polstrovanie s prítlakom, ktoré vás nebude tlačiť a bolieť z neho hlava. Konštrukcia je až na skrutky plastová. Tým si výrobca poistil nízku hmotnosť.

Polstrovanie hornej časti spojovacieho mosta je mäkké a prekryté jemnou koženkou. K spôsobu nosenia nemáme výhrady a odporúčame ich ako pohodlné slúchadlá. Ľavá mušľa má trojicu ovládacích prvkov, ktoré slúžia na úpravu hlasitosti alebo prechod medzi skladbami a prijímaním hovorov. Teda trojica štandardne nastavených tlačidiel. Ocenili sme aj to, že slúchadlá môžete použiť v káblovom režime. Stačí ich pripojiť a nemusíte sa starať o to, či sú nabité. Kábel je látkový s konektorom typu L. V našom prípade nebolo spojenie cez Bluetooth vždy stabilné. Ak narazíte na priestory, kde je viac rušenia, môžete ich použiť s káblom a nebyť tak limitovaní.

Okrem jednej veci, kábel je dvojpólový a vtedy nebudete môcť cez slúchadlá zároveň telefonovať. Na tento účel ich treba pripojiť bezdrôtovo cez Bluetooth. Nabíjajú sa cez microUSB kábel. Máte ho súčasťou balenia, ale použiť môžete akýkoľvek, napríklad ten od smartfónu. Sú skladacie a pri prenášaní zaberú menej miesta.

Zvukovo sú slúchadlá zamerané na basovú zložku. Zosilnenie je cítiť a na dynamiku a silnejšiu intenzitu basov sa môžete spoľahnúť. To má za následok menší dôraz na nízke tóny. Nie sú až tak veľmi zastreté, no je to cítiť. Napriek tomuto menšiemu deficitu môžeme slúchadlá odporúčať stredne náročným používateľom. V prípade nízkych tónov budete pri reprodukcii najnižších frekvencií pociťovať mierne vibrovanie do konštrukcie mušlí.

Názov modelu / Technické parametreNiceboy HIVE XL
TypBluetooth 4.2 / drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
NFCnemá
Výdrž batérie [hod.]20
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]64,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • skladateľná konštrukcia
  • výdrž na jedno nabitie
  • pasívne odhlučnenie
  • dôraz na basy

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vysoké tóny nie sú také čisté

Verdikt

Niceboy HIVE XL sú univerzálne bezdrôtové slúchadlá. Pripojiť ich môžete cez Bluetooth aj látkový audiokábel s klasickým 3,5 mm konektorom na oboch koncoch. Z hľadiska zvuku sú zamerané viac na basový prejav. Takto ich zároveň prezentuje aj výrobca. Zvukový prejav je celkom dobrý, stredne náročným používateľom ich odporúčame.

Zapožičal: Niceboy

Cena: 64,90 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.