Poskytuje výrazný hudobný zážitok z reproduktora podľa našich predstáv.

Za cenu 59 eur získavate moderný reproduktor s 360° šírením zvuku a technologickými možnosťami, aké prislúchajú roku 2020. Okrem zvukového podania bolo pre nás príjemným prekvapením použitie konektora USB-C. Samostatný výškový menič a basový žiarič sú rozmiestnené tak, aby naozaj nezáležalo na tom, ktorým smerom si ho otočíte. Na zosilnenie zvukového účinku má na hornej strane tlačidlo nazvané Magic Button.

Ním sa aktivuje rozšírený basový zážitok. Je to poznať a reproduktor so svojím výkonom 24 W hravo ozvučí opekanie pri ohni alebo bazénové aktivity. Má certifikáciu IP67 a nič sa mu nestane, ani keď spadne do vody. Toto je jediný podsvietený prvok. Bielym svetlom podsvietené lemovanie informuje o aktívnom basovom režime. Ostatné tlačidlá sú na valcovej časti a nemajú podsvietenie. Sú však poriadne vystúpené a rozlíšite ich hmatom. Podobne ako pri iných reproduktoroch, aj tu výrobca kombinoval rôzne funkcie. Takže napríklad tlačidlami na ovládanie hlasitosti prechádzate aj medzi skladbami.

Hudba sa dá počúvať cez Bluetooth 5.0 alebo vložením USB flashdisku do konektora pod ochranným krytom. Tu sa nachádza aj spomínaný konektor na nabíjanie ako aj AUX konektor na káblové prepojenie. Nabíjací aj audiokábel s 3,5 mm konektorom sú súčasťou balenia. Je tu vstavaný mikrofón a z reproduktora sa dá telefonovať.

Hudobne sme si obľúbili režim aktivovaný tlačidlom Magic Button na zvýraznenie basov. Zvuk nie je úplne presný, no vylepšeniu celkovej reprodukcie pomáha menič s dobrou reprodukciou výšok. Je na vás, aký režim budete chcieť použiť. Na hovorené slovo, napríklad vo filmoch, sa hodí štandardná reprodukcia, na hudbu jednoznačne basový režim.

Verdikt

Niceboy RAZE 3 Guru je veľmi dobre vybavený reproduktor. Valcový dizajn bola stávka na istotu. Má všetko podstatné a vlastne v tejto cenovej skupine mnoho nadštandardných vlastností. Napríklad nabíjanie cez konektor USB-C. Ideálny je pre bežného poslucháča alebo tínedžerov. Títo výrazný zvuk ocenia a získajú dobre hrajúci reproduktor odolný voči vode. Látkový povrch po zašpinení ľahko umyjete. Jedinou nevýhodou je pomerne hlasitý zvuk pri zapnutí alebo vypnutí.

Cena: 59 €

Zapožičal: Niceboy

 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.