Vynikajúco navrhnuté slúchadlá s umiestnením na krk. Nepoužívajú tvrdý plastový rám, ale gumový materiál. Sú takmer kompletne pružné a tým aj odolnejšie proti polámaniu. Oproti prvej verzii sa výdrž batérie zvýšila na viac ako dvojnásobok a teraz vydržia až 14 hodín.

Tu je aj jedna anomália, ktorá vyžaduje pozornosť. Za 10 minút ich nabijete na 10 hodín prehrávania hudby. Ak chcete, aby vydržali o 4 hodiny dlhšie, bude ich treba nabíjať výrazne dlhšie o ďalšie desiatky minút. Je to typický prípad rýchleho nabíjania, tento spôsob nám ale vyhovoval. Prakticky sme ich nikdy nemali nabité na 100 %. Boli vždy pripravené a zároveň sme šetrili životnosť batérie.

Spôsob uchytenia mušlí na tenkých drôtikoch je ideálny na to, aby nevypadávali z uší. Nič ich nevyťahuje von. Hlavné tlačidlo na zapnutie je priamo na silnom gumovom oblúku. Ovládanie hudby a hovorov vrátane mikrofónu je na ovládači vedúcom z ľavej mušle. Multifunkčné tlačidlo umožní prechádzanie medzi skladbami dopredu aj dozadu. Závisí od počtu rýchlych stlačení po sebe.

Slúchadlá podporujú Fast Pair cez Bluetooth 5.0 a majú zvýšenú kompatibilitu so smartfónmi OnePlus. Tá sa prejavuje jednak v rýchlom nájdení a pripojení slúchadiel, ale aj v pokračovaní prehrávania, keď si ich znova vložíte do uší. Resp. keď ich odpojíte od seba. Mušle sa totiž po zložení z uší zopnú magnetom chrbtom proti sebe. Rýchle párovanie funguje aj s inými smartfónmi, než len pri OnePlus. Potrebujete na to ale určite Bluetooth 5.0 a rozšírenú podporu priamo od výrobcu. Takúto technológiu má napríklad aj Samsung pri svojich slúchadlách.

Celkovo sa veľmi dobre používajú a extra bonus navyše je konektor USB-C. To je niečo, čo skutočne vítame a v modeli na rok 2019 to považujeme za vynikajúci počin. Hovoriť o štandarde ešte nemožno.

Hudobne majú veľmi dobre zvládnuté vykreslenie výšok a stredov. Sú ideálne na reprodukciu zvuku vo forme rozšíreného sterea a DTS:X efektov. Budete počuť každý detail zvuku. V oblasti basov majú rezervy. Kompenzáciou je použitie ekvalizéra. Vďaka detailnosti zvyšných dvoch pásiem nebude zvuk zastretý. Basy sú ale slabšie a nutne ich potrebujete doladiť ekvalizérom. To je jediná nevýhoda slúchadiel.

Názov modelu / Technické parametreOnePlus Bullets Wireless 2
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]10
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraN/A
NFCnemá
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]14
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]99,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Špičkové vyhotovenie a spracovanie
  • Kábel ich neťahá z uší
  • Rýchle párovanie
  • Nabíjanie cez USB-C

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Basy treba kompenzovať ekvalizérom

Verdikt

OnePlus Bullets Wireless 2 sú moderné slúchadlá s USB-C konektorom. Kvalitné spracovanie a dobré ovládanie je niečo, čo od novinky na tento rok očakávame. Zo zvukovej stránky získate detailný zvuk, avšak s minimom basov. Treba ich dotiahnuť ekvalizérom. Výdrž 14 hodín pri maximálnom nabití je nezanedbateľná výhoda.

Zapožičal: OnePlus

Cena: 99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.