Philips sa nebojí experimentovať a prinášať do monitorov nové funkcionality.

Dávnejšie napr. zabudoval do monitora operačný systém Android alebo svietidlo. Tieto pokusy nedopadli celkom  podľa očakávaní, avšak Philips monitor s USB-C portom, ktorý sme testovali minulý mesiac, predstavoval výbornú a praktickú funkciu.

Novinka Philips 272B7QPTKEB zaujme najmä webovou kamerou, ktorá je súčasťou základnej výbavy. Kamera je vysúvacia, takže ak ju práve nepoužívate, stačí ju zasunúť do horného rámu. Vďaka tomu nič netreba prelepovať, ak by ste mali obavy zo špehovania. Na prepojenie zabudovanej kamery s počítačom využijete bočný USB hub s trojicou USB 3.0 portov. Tie podporujú aj rýchle nabíjanie pripojených zariadení.

Zabudovaná kamera je špecifickou funkciou, avšak monitor ako taký výrazne neprekvapí. Ide o 27-palcový IPS panel s rozlíšením 2560 × 1440, ktorý spadá do produktového radu Brilliance. Ten vyniká výborným dizajnom. Stojan je kovový a masívny, avšak vyzerá elegantne. Zároveň poskytuje výškové nastavenie, natočenie a náklon. Nechýba ani možnosť používať displej na výšku. Portová výbava obsahuje HDMI 1.4, VGA, DisplayPort 1.2 a Mini DisplayPort 1.2. Philips 272B7QPTKEB ponúka teda všetko, čo očakávate od kvalitného kancelárskeho monitora.

IPS panel reprodukuje verné farby. Ponuka nastavení je pomerne chudobná, avšak obsahuje všetko potrebné a takisto aj filter modrého svetla. Monitor sa snaží zaujať aj funkciou PowerSensor, ktorá podľa výrobcu šetrí až 80 % nákladov na energiu, pretože prispôsobuje jas monitora podľa toho, či používateľ sedí pred obrazovkou alebo nie. Intenzita jasu sa prispôsobuje aj okolitému osvetleniu.

Cena: 495 EUR
Zapožičal: Philips

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit