Philips 349P7FUBEB je výborný pracovný monitor pre náročnejších používateľov, ktorí vyžadujú väčšiu zobrazovaciu plochu.

Monitor má 34-palcovú uhlopriečku, rozlíšenie 3440 × 1440 pixelov a pomer strán 21 : 9. Panel je typu MVA, pozorovacie uhly sú trochu horšie pri pozeraní na obrazovku zboku. Monitor je však zakrivený, takže pri bežnej práci si tento nedostatok prakticky nevšimnete.

Philips 349P7FUBEB ponúka antireflexnú obrazovku, aj napriek tomu si však monitor nedajte na stôl oproti oknu. Odrazy sú viditeľne nižšie v porovnaní s lesklým monitorom. Displej má 60 Hz obnovovaciu frekvenciu pri natívnom rozlíšení a výborný maximálny jas na úrovni 300 cd/m2. Kontrast je 3000 : 1, takže aj z hľadiska parametrov ide o lepšie vybavený monitor.

Pracovnému využitiu je prispôsobený aj plastový stojan, ktorý umožňuje natočenie, náklon a aj zmenu výšky. Nechýba ani otvor pre manažment káblov. Chválime tiež portovú výbavu, ktorá obsahuje porty HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 a USB-C. USB hub pozostáva z trojice USB 3.0 portov, jeden z nich podporuje aj rýchle nabíjanie. Nechýba audiovstup a výstup pre slúchadlá.

Z portovej výbavy dávame do pozornosti najmä USB-C port. Monitor totiž obsahuje plnohodnotný USB hub, takže ak máte moderný notebook či tablet s USB-C portom, jednoducho ho premeníte na stolný počítač iba pomocou jedného kábla. Monitor cez USB-C umožňuje aj napájanie výkonom 60 W, takže dokáže nabiť prakticky všetky mobilné zariadenia s podporou napájania cez tento port. Túto funkciu sme počas testovania ocenili a monitor bez nej by sme už ani nechceli. Samozrejme záleží na  vašich potrebách.

Softvérové nastavenia obsahujú funkcie na tlmenie modrého svetla a tiež aj funkcie na zlepšenie kontrastu a odozvy obrazovky. Taktiež si môžete upraviť ostrosť obrazu a zvoliť si jeden z vopred definovaných režimov pre konkrétne činnosti. Chválime aj vernosť zobrazenia farieb. Nastavenia je možné meniť pomocou joystickového ovládača na pravej zadnej strane monitora.

Philips 349P7FUBEB je praktický monitor, ktorý stojí za zváženie, ak by ste potrebovali dve obrazovky vedľa seba, avšak namiesto nich preferujete jeden ultraširokouhlý monitor. K dispozícii je tiež funkcia obraz v obraze na rozdelenie obrazovky na dve časti.

thumbs-up-icon

Výhody

  • veľká plocha
  • vernosť zobrazenia farieb
  • zabudovaný USB-C hub
  • nastaviteľnost stojana

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • čierne bočné pásiky pri sledovaní videa

Verdikt

Philips 349P7FUBEB je špičkový monitor pre náročných používateľov. Potešila nás veľká zobrazovacia plocha, ktorá nahradí dva monitory vedľa seba, zakrivenie displeja a tiež aj zabudovaný USB-C port s hubom. Ide o výborné riešenie.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit