Philips Series 3000i AC3259/10 je čistička vzduchu, ktorá umožňuje prepojenie s mobilnou aplikáciou Air Matters.

Samotné zariadenie má rozmery 70 × 36,6 × 34 cm a hmotnosť takmer 8,5 kg. Dizajn je čistý a pravdepodobne nebude vzbudzovať veľkú pozornosť – hoci, vzhľadom na rozmery je to diskutabilné, čističku si všimne každý.

Inštalácia je jednoduchá. Zariadenie stačí vybrať z balenia, zapojiť do elektrickej siete a aktivovať. Základné nastavenia sú k dispozícii na hornom dotykovom paneli, meniť ich môžete aj pomocou aplikácie. Čistička obsahuje celkovo tri filtračné vrstvy, dva filtre treba po čase vymeniť, predfilter sa dá manuálne vyčistiť. Aj o ich stave informuje mobilná aplikácia.

Samotná čistička vzduchu plní svoj účel výborne a hoci nemáme žiadne zdravotné problémy, počas jej testovania sme jasne cítili rozdiel pri dýchaní vzduchu, keď bolo zariadenie zapnuté a vypnuté. Zariadenie sleduje vnútornú a vonkajšiu kvalitu vzduchu a podľa výrobcu dokáže odstrániť až 99,97 % bežných poletujúcich alergénov a 99,97 % baktérií. K dispozícii je viacero režimov – všeobecný, režim alergénov a režim baktérií a vírusov. Takisto si môžete nastaviť až 5 režimov rýchlosti v manuálnom režime.

Párovanie s mobilnou aplikáciou Air Matters je jednoduché. Na čističke nastavíte režim párovania, pripojíte sa k nej a zadáte heslo do vašej domácej Wi-Fi siete. Následne sa môžete k čističke pripojiť pomocou mobilnej aplikácie a ovládať ju aj na diaľku – či už ste doma alebo z inej siete.

Aplikácia uľahčuje úpravu nastavení a tiež aj aktivovanie časovača vypnutia až do 12 hodín. Poskytuje štatistiky v reálnom čase a tiež aj históriu dát. Praktické sú tiež informácie o stave filtrov a potrebe ich čistenia či výmeny. Air Matters tiež funguje aj samostatne a poskytuje informácie o stave ovzdušia v mestách. Ide teda o praktickú aplikáciu, ktorú využijete na viacero účelov.

Philips Series 3000i AC3259/10 je kvalitná čistička vzduchu s dobre implementovaným prepojením s mobilnou aplikáciou, ktorá je praktická a vylepšuje zážitok z používania zariadenia.

Cena: 519 EUR

Zapožičal: Philips

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit