Quantic Dream je vývojárske štúdio, ktoré sa špecializuje na špecifický žáner príbehových hier, ktoré svojím spracovaním balansujú medzi videohrami a interaktívnymi filmami.

Hry tohto štúdia boli doteraz exkluzívne pre konzolu PlayStation – máme na mysli tituly Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human. Teraz sú však dostupné aj pre počítače a nájdete ich napríklad v obchode Steam.

Všetky filmové hry si môžete zakúpiť samostatne alebo v kolekcii Quantic Dream Collection za necelých 65 eur. Hry sa odlišujú príbehom – Heavy Rain je detektívka, Beyond: Two Souls je dobrodružný film s nádychom sci-fi a Detroit: Become Human sa pohráva s myšlienkou, čo by sa stalo, keby ľudí nahradili roboty. Jednotlivé hry sa odlišujú vizuálnym spracovaním, nakoľko medzi ich vývojom uplynulo niekoľko rokov, avšak všetky tri tituly ponúkajú prakticky totožný zážitok a veľmi špecifickú atmosféru.

Quantic Dream Collection

Quantic Dream Collection, Zdroj: Steam

Ak teda hľadáte niečo nové, niečo, čo ste ešte nehrali, vyskúšajte Quantic Dream Collection. Tieto hry svojho času patrili medzi naše obľúbené tituly pre PlayStation a zub času sa na nich našťastie nepodpísal. Samozrejme, hrám musíte odpustiť trochu pomalšiu hrateľnosť, avšak to nič nemení na tom, že prinášajú nevídaný zážitok. K dispozícii sú aj demoverzie, takže si môžete vyskúšať, či vás koncept interaktívneho filmu osloví alebo nie.

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 65 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit