Dokáže sa niečím odlíšiť?

Telefóny cenovej kategórie na úrovni 200 eur to majú na trhu obzvlášť ťažké. Pre výrobcov je často náročné vyskladať nový telefón, ktorý by dokázal konkurovať o niečo drahším starším telefónom v zľave. A rovnako je náročné navrhnúť taký smartfón, ktorý by v tejto cene niečím vyčnieval.

Realme C67 je telefón, ktorého šasi sme videli za posledné roky už niekoľkokrát – aj v prípade modelu T Phone Pro od Telekomu. Nejaké rozdiely si všimnete, ale bočný rámik je takmer identický a Realme C67 v nás vyvolával spomienky práve na telefóne od Telekomu.

Realme osadil svoj lacný telefón 6,72-palcovým IPS displejom s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Kvalita displeja je v poriadku, v tejto cene však zoženiete aj AMOLED displeje. Zadná strana telefónu môže zaujať dizajnom, platí to iba pre niektoré farebné verzie. Odolnosť voči vode je na úrovni IP54, konštrukcia je z plastu.

Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Realme C67

Nepodporuje 5G

Realme C67 nepodporuje 5G konektivitu. Poháňa ho starší procesor Qualcomm Snapdragon 685 v kombinácii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Konkurenčné telefóny majú vo výbave MediaTek Helio G99, ktorý ponúka o niečo vyšší výkon – platí to najmä pre grafický čip.

K dispozícii je samostatný slot na microSD karty, ktorý dopĺňa dva nano SIM sloty. Reakcie telefónu sú  vzhľadom k cene v poriadku a na tradičnej úrovni tejto cenovej kategórie. Vo výbave je 3,5 mm jack, Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0. Nechýba NFC čip pre bezkontaktné platby.

Smartfón má snímač odtlačkov prstov v bočnom napájacom tlačidle. Funguje dobre, avšak operačný systém neponúka pokročilé nastavenia jeho správania. Aktivuje sa teda vždy, keď k nemu priložíte prst.

Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Realme C67

33 W nabíjanie

Realme C67 sme testovali so systémom Android 14. Telefón síce obsahuje aj nadstavbu Realme UI, avšak tá je v prípade tohto telefónu výrazne zredukovaná. Celkový používateľský zážitok tak pripomína čistý Android – až na pár drobností.

Rozhranie neobsahuje obrazovku Google Discover a otravovalo nás aj to, že pohyb prsta smerom dole na domovskej obrazovke zobrazí obrazovku s hľadaním a reklamami na iné aplikácie. Nedá sa to zmeniť.

Telefón má 5000 mAh batériu, podporuje 33 W nabíjanie. Výdrž je tradičná na úrovni 1 až 2 dní v závislosti od spôsobu používania telefónu. Nabíjačka a silikónový ochranný obal je súčasťou balenia.

Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Realme C67

108 Mpx fotoaparát

Hlavný fotoaparát má 108 Mpx, dopĺňa ho 2 Mpx hĺbkový senzor. Opäť ide o výbavu, ktorá sa výraznejšie neodlišuje od toho, čo sme už videli v ponuke 200-eurových smartfónov.

Nižšie nájdete výber niektorých fotiek, ktoré som odfotil pomocou Realme C67. Fotografie sú zmenšené pre účely webového článku.

Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT
Odfotil Realme C67Zdroj: TOUCHIT

Verdikt

Realme C67 je štandardný zástupca 200-eurových telefónov. Svoj účel plní, ale v porovnaní s konkurenciou v ničím nevyčnieva.

Cena: 199 eur

Zapožičal: Realme

Páči sa nám

  • 8 GB RAM a 256 GB úložisko
  • Android 14
  • 108 Mpx hlavný fotoaparát

Nepáči sa nám

  • Reklamy na iné aplikácie v rozhraní
  • Správanie snímač odtlačkov prstov nie je možné prispôsobiť

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit