Vstupenka do luxusnej značky.

Reproduktor Beoplay P2 je základný model, ktorý zaujme svojimi malými rozmermi. Je vhodný pre tých, čo chcú malý reproduktor, zároveň by chceli produkt tejto luxusnej značky. Model P2 vyzerá dobre a my sme ho mali vo farbe, ktorá sa nazýva kráľovská modrá. Subjektívne by sa nám viac páčila farba čierna alebo označená ako pieskovec.

Beoplay P2 je zložený z polymérového tela, predná strana s otvormi na reproduktory je z hliníka. Aj keď je to takpovediac vstupná brána do sveta tejto luxusnej značky, čakali by sme trošku krajší dizajn. Spodná strana je gumová. Má to svoje výhody, sú na nej gumové podložky a reproduktor sa nešmýka. Vďaka tomu je stabilný a keď sa to tak vezme, spodná strana nie je vidieť. Tam je zároveň ukryté tlačidlo na zapnutie reproduktora. Iné tlačidlá tu nenájdete a okrem USB-C konektora na bočnej hrane tu nie je žiadny ďalší prvok (nabíjací kábel je v balení).

Aj vďaka tomu je reproduktor odolný voči ošpliechaniu vodou. A dôležitá poznámka, ovláda sa dotykmi na hornej hliníkovej časti. Vynikajúca vec, avšak najlepšie možnosti dosiahnete vtedy, keď si ho zároveň pripojíte k smartfónu a aplikácii Beoplay. Tá je dostupná pre AndroidiOS. Pod hliníkovou mriežkou je viacfarebná LED dióda. Bude signalizovať stav reproduktora a kapacitu akumulátora. Tú sa z aplikácie nedozviete ale to je detail.

Parametre a ovládanie

Beoplay P2 v sebe ukrýva stredový a výškový menič. Kapacita akumulátora je 1100 mAh. Celkový frekvenčný rozsah je 68 ÷ 21 000 Hz a meniče sú pripojené na zosilňovač triedy D s výkonom 2 × 15 W. K reproduktoru sa dá pripojiť cez Bluetooth 4.2 a má v sebe aj mikrofón. Dá sa s ním telefonovať.

Netradičné na tomto modeli je ovládanie. Tu si zaslúži výrobca pochvalu, pretože svoj čistý dizajn nenarušil žiadnymi ovládacími prvkami a má dotykový ovládanie. Dotykový snímač rozpoznáva ťuknutie, dvojité ťuknutie alebo dlhé podržanie. Hudbu spustíme dvojitým ťuknutím. Ak chceme napríklad preskočiť skladbu, stačí ho zobrať do ruky a zatriasť s ním. Keď toto urobíme pri prichádzajúcom hovore, zrušíme ho.

Keď naň dvakrát ťuknete, prijmete ho. Je tu vidieť klasické zdvojenie funkcií tak, ako na reproduktoroch, ktoré majú tlačidlá. Palec hore za tento nápad, toto sme naozaj ocenili. Ovládanie dotykmi funguje naozaj vynikajúco. Reproduktor sa automaticky vypína po 15-tich minútach, keď neprehráva hudbu a nie ste k nemu pripojení. Naraz sa dá ovládať len jedným zariadením. Nie je tu multi-point párovanie. Toto nám ale neprekážalo. Vnímame ho ako osobný reproduktor pre jedného používateľa. Takisto sa tento model nedá pripojiť do režimu sterea ak máte dva rovnaké. Takisto niečo, čo nám neprekážalo. Pri cene 169 EUR × 2 by ste sa pravdepodobne poobzerali po inom modeli, než kupovať dva Beoplay P2.

Zvuk

Po zvukovej stránke je to reproduktor, ktorý stojí za tieto peniaze. Zvukovo síce nedosahuje masívnosti zvuku ako Beoplay A1 (prečítajte si našu recenziu). Beplay P2 je ale menší a jeho zloženie meničov vyrobí naozaj dosť dobrý zvuk. Počas testovania sme sa stretli so záujmom, aká dobrá reprodukcia hrá z tohto malého modelu. Dobre, zostáva v segmente miniatúrnych prenosných reproduktorov, nejdeme porovnávať s veľkými reproduktormi.

Na tieto pomery splní vaše očakávania a môžeme ho len odporúčať. Zvuk je dostatočne dynamický a to vrátane nízkych tónov a čistých výšok a stredov. Za to dáme ruku do ohňa. Je drahší, ale platí sa za značku. To v tomto prípade znamená platiť za pevné telo, premyslené dotykové ovládanie a možnosťou použiť aj s hlasovými asistentmi a samozrejme, aj za kvalitu zvuku. Ak by bol o 30 EUR lacnejší, neboli by sme k nemu žiadne výhrady.

Páčilo sa nám

  • Kompaktný dizajn
  • Dotykové ovládanie
  • USB-C konektor
  • Čistota dizajnu
  • Odolnosť proti ošpliechaniu
  • Kvalita zvuku

Nepáčilo sa nám

  • V modrej farbe pôsobí trochu lacno
  • Vyššia cena aj napriek tomu, o akú značku ide

Cena: 169 EUR

Zapožičal: Bang&Olufsen

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.