Písali sme to pred viac ako rokom a napíšeme to aj dnes – Samsung Gear VR je najlepšia mobilná virtuálna realita súčasnosti.

O opaku nás nepresvedčilo ani testovanie ostatných okuliarov. Práve naopak.

Samsung si zachováva prvenstvo z dvoch dôvodov. Gear VR sú aj dnes najpohodlnejšie okuliare na nosenie. Berieme do úvahy celkovú ergonómiu, ale aj možnosť ovládať okuliare počas nosenia bez nutnosti dať si ich dole z hlavy. V prípade Google Cardboard okuliarov chválime, ak obsahujú aspoň jedno mechanické tlačidlo. Gear VR má všetky potrebné ovládacie prvky priamo po ruke vďaka bočnému touchpadu. Jednoduché je aj vkladanie a vyberanie telefónu a nechýba ani nastavenie zaostrenia šošoviek.

Druhým dôvodom je exkluzívny obsah. Samsung ako jeden z mála (presnejšie ako jediný výrobca) prináša naozaj exkluzívne zážitky a hry, ktoré si inde nevyskúšate. Ich kvalita je vo väčšine prípadov lepšia ako voľne dostupný obsah pre Google Cardboard okuliare.

Nevýhodou je, že budete potrebovať telefón Samsung Galaxy S6 alebo S7 a edge verzie. Pokiaľ však tento telefón máte a mobilnú virtuálnu realitu chcete vyskúšať, niet lepšej voľby ako práve Gear VR.

Cena: od 80 €

+ Výborná ergonómia, touchpad priamo na okuliaroch, exkluzívny obsah
– Iba pre Samsung Galaxy S6, S7 a edge verzie

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Trust Exos 3D: VR okuliare, ktoré vám padnú ako uliate

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit