Okuliare Trust Exos 3D sme si počas testovania obľúbili najmä kvôli veľmi pohodlnému noseniu.

Plastová konštrukcia je štandardom, avšak chválime najmä podušku na oči a čelo. Tá je príjemná na dotyk a vhodne izoluje okolité svetlo, čo nie je vždy samozrejmosť. Dobrú ergonómiu má aj mostík na nos.

Okuliare majú výborné šošovky a ako jedny z mála umožňujú prispôsobiť rozstup aj zaostrenie. Zariadenie si teda prispôsobíte tak, ako potrebujete. Predný kryt je možné odnímať, ak je treba, aby kamera snímala napr. objekty pre rozšírenú realitu.

Hlavná pripomienka smeruje k absentujúcemu tlačidlu na ovládanie. Používanie aplikácií bude kvôli tomu mierne nepohodlné. Vždy totiž musíte otvoriť okuliare a manuálne si nastaviť video alebo hru a opäť ich zavrieť. Trochu nepraktické je aj vkladanie telefónu. Opäť, najviac sa potrápite s veľkými telefónmi. Vkladanie a vyberanie je rýchlejšie ako v prípade View-Master, avšak nie je také pohodlné ako v prípade Xiaomi Mi VR Play.

Problémom môže byť aj vyššia cena. Nie je prestrelená – kvalita vyhotovenia je výborná a rovnako aj možnosť nastaviť si šošovky. Mnohí používatelia si však pravdepodobne vystačia s lacnejšími okuliarmi.

Cena: 45 €

+ Kvalita vyhotovenia, pohodlná poduška, nastavenie šošoviek
– Chýbajúce tlačidlo, menej pohodlné vkladanie a vyberanie väčších telefónov

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia View-Master Virtual Reality Starter Pack: Tieto VR okuliare predával aj Apple

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit