Mulitroom značka rodiny reproduktorov od Samsung zahŕňa viacero modelov. My sme vyskúšali ďalší, ktorý môžete spojiť v rámci zvukového systému.

Pozrite si aj našu recenziu na reproduktor Samsung R7 Wireless 360°. Má jedinečný dizajn a hrá veľmi dobre aj ako samostatný doplnok. Poskladanie si zvukovej zostavy bude niečo stáť. Ak zoberieme do úvahy spojenie modelov Samsung R7 a Samsung WAM751, táto kombinácia vás vyjde na 900 EUR. Aj tu je na výber medzi čiernou a bielou kombináciou. Už samotný dizajn predpokladá zladenie s prakticky každou obývačkou, no farebnou variáciou len zvýrazníte vhodnosť do vybraného prostredia.

Vyhotovenie a možnosti

V tomto prípade výrobca priniesol netradičný dizajn a zostavou vnútorných meničov, vďaka ktorej sa dá reproduktor použiť naležato aj postojačky. Je to výhodné nielen z pohľadu, ako sa „vám to páči“ ale, ako sa bude šíriť zvuk. Ideálnu polohu si teda nájde každý sám a v balení je aj stojan, ktorý nasmeruje reproduktory šikmo dohora. Môžete ho položiť aj na zem do rohu miestnosti, nemusí byť nevyhnutie na polici vedľa TV prijímača.

WAM751 (4)

Ovládanie je kompletne dotykové a produkt získal aj ocenenie spoločnosti TUV Rheinland za jednouchú inštaláciu. To môžeme potvrdiť a rovnako rýchlo a bez komplikácií ho spárujete v našom prípade s telefónom alebo počítačom, o TV sete v zapojení multiroom nehovoriac. Na spárovanie môžete použiť NFC značku na hornej strane. Ide to na prvý raz aj bez nej. Situáciu s obnovením prehrávania nekomplikuje ani odpojenie od BT a prepnutie do iného režimu zapojenia. Aj tu je k dispozícii Wi-Fi pripojenie. Vo vnútornej časti vedľa napájacieho konektora nájdete aj tlačidlo WPS na pripojenie k Wi-Fi. K súprave dotykových tlačidiel sa pridávajú tlačidlá na voľbu vstupu, kruhový prvok na úpravu hlasitosti pohybom prsta po dotykovej ploche a tlačidlo na rýchle stlmenie zvuku. Výrobcovia bežne používajú prívlastky ako „easy“ a „fast“, no tu to naozaj funguje. Nie je potrebné reštartovať Bluetooth, ani odpojiť alebo pripojiť reproduktor k napájaniu. Prečo to uvádzame? No práve preto, že ani v roku 2015 nebýva bezdrôtové pripojenie bez „detských chorôb“ samozrejmosťou.
Reproduktor sa dá do siete pripojiť aj cez eternetový kábel. Ten ale nie je súčasťou balenia. Špecialitou v tejto oblasti je snímač polohy. Reproduktor sa prepne do mono režimu ak je vo zvislej polohe.

WAM751 (5)

Zvuková skúsenosť

Zvukový systém je zložený z piatich meničov. Dva výškové, dva stredové a jeden 4“ basový menič vytvárajú silný zvuk. Basy sa nám miestami javili ako menej dynamické a ich intenzitu ako aj zvýraznenie ostatných frekvenčných pásiem môžete nastaviť ekvalizérom, napríklad tým v mobilnej aplikácii. Na to, aby ste si mohli reproduktory prepojiť do seba ju potrebujete. Spracovanie tela umožňuje stabilný zvuk bez rezonovania. Netreba sa obávať vyšších hlasitostí. Pri nižších hlasitostiach nie sú basy tak výrazné, dajú sa ale zvýrazniť spomínaným ekvalizérom. Na ovládanie hudobnej knižnice môžete použiť programy pre operačné systémy Android a iOS a tiež pre operačné systémy OS X a Windows.

Reproduktor je určený na univerzálne použitie. Teda ako ozvučenie k TV ale aj na počúvanie hudby. Mobilná aplikácia prepája on-line hudobné služby ako Deezer, Spotify a iné priamo do programu na ovládanie Multiroom reproduktorov.

samsung_multiroom (2)

Čo sa týka skúseností so zmenou režimu medzi vodorovnou a zvislou polohou, môžeme potvrdiť kvalitu reprodukcie v oboch polohách. Netreba sa podľa nás nijako obmedzovať a za každú cenu využívať len jednu polohu. Kto potrebuje, môže si dokúpiť zostavu na umiestnenie na stenu.

Výhody

  • Elegantné vyhotovenie
  • Dotykové ovládanie
  • Vhodný vo viacerých polohách
  • Možnosti konektivity

Nevýhody

  • Miestami menej dynamické basy

Fotogaléria

Verdikt touchIT.sk

Samsung Multiroom WAM751 je ďalším hodnotným doplnkom do systému Multiroom. Nejde len o spojenie reproduktorov „do seba“ ale o celkový audio-dizajnérsky koncept. Nielenže všetky reproduktory dobre vyzerajú, ale aj adekvátne svojej cene hrajú. Ak ste už dakedy zažili jednoduché párovanie a prepínanie režimov reproduktora, tak až tu je skutočne „easy“. Boli sme prekvapení, ako skutočne jednoducho sa dá „rozbehať“ bezdrôtové pripojenie. Po zvukovej stránke je vyladený, naše pripomienky vychádzajú z porovnania množstva reproduktorov. Keby sme mali zvuk zosumarizovať, väčšina používateľov sa na nič sťažovať nebude a nad našimi pripomienkami bude krútiť hlavou.

Cena: 399 EUR

Zapožičal: Samsung Slovensko

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.